Удивителни ползи за здравето, открити в морския фитопланктон

У

Фитопланктоните са микроскопични растения и бактерии, които са свързани с океана и могат да ни осигурят страхотно количество хранене.

Но колко от нас са чували за тях преди? И откъде идват?

Учените теоретизират, че преди около 3 1/2 милиарда години появата на малки организми със способността да превръщат слънчевата светлина, топлината, водата и минералите в протеини, въглехидрати, витамини и аминокиселини бележи началото на живота.

Тези малки организми са фитопланктон, едноклетъчните растения, които са в основата на всички други форми на живот на планетата Земя. Те са „растителността“ на океана.

И те не само осигуряват важно хранене за хората, но фитопланктоните са отговорни за образуването на до 90% от кислорода на Земята.

Така че този малко познат организъм ни осигурява жизненоважна жизнена подкрепа директно – като източник на ценни витамини и минерали – и косвено, като източник на кислород.

Фитопланктонът е храната, използвана от най-големите и най-дълго живеещите животни и риби в света. Сините китове, гребен китове и много други видове китове ядат планктон. Тези видове живеят между 80 и 150 години и поддържат голяма сила и издръжливост през целия си живот. Най-голямата риба е планктон, който яде китова акула, която живее над 150 години, расте до 14 метра, тежи до 15 тона и е сексуално активна, докато умре.

Това е, което фитопланктонът може да направи за морския живот и може да направи много за нас, макар че не предвиждам никой от нас да живее век и половина.

Елементите и електролитите в планктона са почти пригодени за човешкото тяло. Неслучайно съставът на човешката плазма е подобен на този на морската вода. Ние възникнахме от морето и нашите вътрешни тела отразяват това. Телата ни се нуждаят от микроелементите и микроелементите, намиращи се във фитопланктона, за да се представят по предназначение на природата. Оставено на себе си, човешкото тяло има прекрасна система, наречена хомеостаза, която поддържа всички системи в баланс. Отстранете някои критични компоненти, като например микроелемент, и тялото изпитва неизправности, които причиняват неоптимална производителност. Твърде много неизправности причиняват заболяване.

Фитопланктонът осигурява много, ако не и всички необходими микроелементи, за да поддържа този баланс в телата си и по този начин да ни помогне да живеем пълноценен живот на оптимални здравословни нива.

Тези фитонутриенти проявяват потенциално обещаващи ефекти в човешката физиология.

Ето няколко примера за това как фитопланктонът е от полза за хората:

За Общото хранене те съдържат ултрамощни липиди за подобряване на мозъчната функция.

Те поддържат здраво сърце с разнообразието си от минерали и витамини.

Клиничните тестове показват, че фитопланктонът може да намали холестерола.

Показано е, че стабилизират нивата на кръвната захар.

Фитопланктонът в диетата ни поддържа като цяло психическа бдителност и може да се бори с ADHD, Паркинсон и обща деменция.

Те облекчават болката и възпалението в ставите ни.

Те помагат за предотвратяване на псориазис и дерматит.

За добро зрение фитопланктонът е доказано по-ефективен от лутеина. Освен това те поддържат здрав черен дроб, добри сънни навици и повишаване на енергийните нива.

Списък на хранителните вещества, налични от фитопланктона, ще продължи на страници. Те включват витамини В12, С и Е, магнезий, хлорофил, калий и много други витамини и минерали.

Много хора използват морски фитопланктон за решаване на големи проблеми.

Например, жена, която срещнах и която по-късно страда от остеопороза, е претърпяла инцидент, който е причинил фрактура на косата на стъпалото. Лекарят каза, че с нейната остеопороза вероятно ще са необходими 3-6 месеца, за да се излекува. Тя обаче разбра за морския фитопланктон и скоро започна да го приема. В рамките на един ден болката беше около 50%. В рамките на 5 дни тя ходеше нормално без болка. Три седмици след почивката тя се върна при лекаря (без болка), който установи, че костната фрактура е слята.

Друг човек, за когото чухме, който е на 80 години, започна да използва фитопланктон. Беше прекарал четворно байпас и има диабет. След три дни, когато го използва, той съобщи, че няма повече болки в тазобедрената става, няма болки в краката и има намаляване на нивата на кръвната захар с 40+ точки. Казва, че не се е чувствал толкова добре от четиридесет години!

Трети пример е за бременна жена. На шестнадесет бременни седмици тя страдаше от изключително изтощително сутрешно гадене, понякога оставяйки се на легло. В рамките на два дни от началото на приема на фитопланктон тя спря да повръща и спря да има сутрешно гадене.

И така, тези примери и много, много други примери ни показват, че растението, Фитопланктон, което е започнало живот на земята и което очевидно е било ключ към дълъг живот и здраве за морските същества, може да направи „чудеса“ и за нас. Това разбира се не са истински чудеса, но простото използване на хранителните източници, които науката показа, може да ни помогне да осигурим оптимално здраве за дълго време.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta