Агенти за недвижими имоти – Еволюция на акулата

А

Или оцеляване на най-нечестните

Агентите за недвижими имоти се разглеждат зле от широката общественост. За да бъдем честни, има много условия, които оказват влияние върху агента за недвижими имоти. Тези въздействия могат или да ги изплюят направо от индустрията, или да ги накарат да се превърнат в акули. В много случаи това се превръща в оцеляване на най-непочтените.

Сега, преди всички надеждни трудолюбиви агенти по недвижими имоти да пъшкат и стенат, за друг човек, който затруднява индустрията си, моля, прочетете нататък. Вярвам, че системата в много случаи е нарушена и тя оформя много агенти за недвижими имоти в тази хищна акула.

Първо, да станеш агент на недвижими имоти не е трудно. Повечето щати в Австралия имат институт за недвижими имоти, където можете да завършите курс за по-малко от седмица.

(Завърших курса си от дистанционно обучение за една вечер и не съм психически гигант. Споменатите по-горе пъшкащи агенти наистина са съгласни с мен сега!)

В САЩ можете да завършите курс онлайн и да бъдете акредитирани. Всичко струва $ 99 US.

Говорим за много лесна входна точка, за да станете агент по недвижими имоти.

Сега, когато сте агент по недвижими имоти – с подходящите ви квалификации очаквате хората да ви доверят най-скъпия си актив, обикновено техния дом! Звучи малко от самото начало, нали?

Сега от външна гледна точка недвижимите имоти изглеждат като гърне със злато.

Комисионни от 2,5% до 3,0% за продажба на къща. Имот на стойност 500 000 долара представлява комисионна от приблизително 12 500 до 15 000 долара.

“УАУ, би трябвало да мога да правя по един от тях всяка седмица и да печеля 650 000 долара годишно. И накрая индустрия, която ми плаща това, което струвам.”

И по този начин започва еволюционният цикъл. Имате лесно влизане и перспектива за огромна сума пари. Звучи адски перфектно. Всъщност толкова перфектно, че привлича огромно количество желаещи участници с тази проста гледка. Повечето бих могъл да кажа, че имат пълното намерение да правят недвижими имоти далеч по-добре от това, което са преживели, когато са се занимавали със самите агенти по недвижими имоти. Аааа, най-благородните намерения.

Проблемът е, че привлича твърде много хора.

Сега имаме огромно количество агенти, които се надпреварват за тази продажба на имоти. Индустрията не може да подкрепи всички агенти, които работят в нея. Хората бързат да навлязат в този бранш и просто няма достатъчно продажби на имоти или пари, за да ги обиколите.

Сега имаме втория най-критичен въпрос в еволюционния цикъл от човек с най-добри намерения до агент за недвижими имоти на акули. КОМИСИОННО САМО.

Повечето агенти са само на комисионна. Това означава, че плащат само когато правят продажба.

Всеки агент, който се съревновава с огромен брой агенти за каквато и да е продажба на имот, ако не каже правилните неща, няма да получи работата. Което означава, че не им се плаща. Това означава, че агентите се научават да казват какво е необходимо, за да получат този имот, обявен за продажба и след това каквото е необходимо, за да го продадат. Това е единственият начин да им се плаща. Това е оцеляване на най-нечестните, защото много пъти потенциалните купувачи и продавачи наистина не искат да чуят истината.

Да, мога да чуя Джак Никълсън отдолу към всички купувачи и продавачи … „Не можеш да се справиш с истината“

Обикновено агентите казват, че имотът струва повече за собствениците. По този начин те ще накарат тези собственици да се регистрират при тях. Тъй като повечето собственици обичат да мислят, че имотът им струва повече. Това е проста човешка черта, наречена алчност. (Майкъл Дъглас просто се намеси и добави репликата си „Алчността е добра“)

Но за агента за недвижими имоти това е проста игра с числа. Колкото повече имоти имат за продажба, толкова по-големи са шансовете да направят продажба и следователно да получат заплащане.

Познайте какво следва? Агентите научават, че е много по-лесно да продадете нещо евтино.

Всеки иска да купи изгодна сделка, така че агентът следва процес на маркетинг на имота с такива клишета като „разпадането на брака“, „отчаяният собственик“. “банката инструктира да продава” и “собственикът иска всички оферти”. Те просто са насочени към привличане на най-много купувачи с примамката – ИЗКЛЮЧИТЕЛНО КУПЕНЕ. Сега бедният собственик на този етап е ужасен от този подход, но агентът ги убеждава, че това е начинът да привлече най-голям интерес. Те трябва да знаят – завършили са курс в рамките на една седмица!

Следва кондициониране, етап 3 от еволюционния процес. Агентът сега ще се опита да накара собственика да приеме по-малко за собствеността си. Купувачите няма да предложат повече – защото те са ловците на сделки, така че агентът казва на собственика с искреност – това е всичко, което пазарът ще предложи. Евтиното е лесно за продажба. Колкото по-бързо агентът може да убеди собственика да приеме по-малко, толкова по-бързо ще му се плаща. Това до голяма степен е целият тръжен процес. Търговете са създадени от агенти, за да им се плаща възможно най-бързо.

Тъжното в по-голямата част от това е, че по-големите франчайз групи имат корпоративно обучение, което популяризира тези процеси като най-добрия начин да получат резултат за своите клиенти. Много агенти са измити мозъци с корпоративно обучение, което просто се фокусира върху еволюцията на акулата.

Сега, докато всички тези дейности се случват, ние имаме 4-ти проблем в еволюционния процес. СЪОТНОШЕНИЕ КАЧЕСТВО-ЦЕНА.

Купувачите и продавачите оценяват дейността на агентите. Повечето купувачи и продавачи ще имат поне един нещастен опит с агент по недвижими имоти, който да опишат. И все пак и двамата знаят, че агентът е заплатен солидно.

Собственикът изпитва допълнителна скръб, че е много наясно, че плаща за рекламата, знака, интернет, брошурата, което ще привлече купувача, за който след това трябва да плати отново. Да, точно това се случва. Звучи доста глупаво, когато го казваш така! Агентът може да го хвърли, за да организира по-добър знак или да получи по-евтина реклама и т.н., но обикновено собственикът е длъжен да плати. Те имат обучение и за този процес. Нарича се Платена реклама от продавача.

Да не говорим дори за агенти, които предполагат, че имат по-добри преговорни умения. Те го правят, това е добре усъвършенствано от корпоративно обучение, за да накара собственика да приеме по-малко и да плати цялата реклама.

Така че, имайки предвид всички тези процеси, широката общественост е много съмнителна относно честността и почтеността на всеки агент, с когото имат работа. Агентите се противопоставят на това с изрази като „Купувачите са лъжци“ и „Доставчиците са бендъри“.

И еволюцията приключи. Имате акула или някой напуска индустрията. Оцеляването на най-нечестните, ами това би направило забавно телевизионно шоу на реалността.

Да дум, Да Дум, Да Дум, мисля, че в момента чувам агентите да обикалят дома ми.

Майкъл Ероз

Анализатор на имоти

www.zeroagents.com.au [http://www.zeroagents.com.au]

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta