5 rutinemessige sykkelvedlikeholdstips for å forlenge sykkelens levetid

5

Når du sykler mye tid, er det gitt at syklusen til slutt vil bryte sammen bare ved konstant bruk. Dekk springer ofte, pedaler går i stykker, styringen blir feiljustert og pedaler går blant annet i stykker. Selv om disse sammenbruddene noen ganger er uunngåelige, er det visse vedlikeholdstips som kan utføres for å forlenge sykkelens levetid for den lengste mulige strekningen:

Oppbevar sykkelen innendørs

En av de største synderne til dårlig sykkelfunksjon er eksponering for regn og snø. Denne fuktigheten tærer på bevegelige deler av en sykkel, noe som fører til en kortere levetid og en mindre hyggelig kjøreopplevelse. Selv å lagre en sykkel under ly, men i et uisolert skur eller under et fortelt, kan være farlig for kjeden, rammen og bremsene på sykkelen. Det enkleste tipset for vedlikehold er å oppbevare sykkelen i et klimakontrollert område når været snur.

Rengjør og smør setestolpen

Det er ingenting mer enn å se en perfekt funksjonell og ulastelig kondisjonert sykkel på vei til 2-hjulskirken på grunn av en setepinne som ikke lenger beveger seg. Hvis setet sitter fast i en behagelig posisjon, er det ikke så stor avtale, men for mange mennesker har prøvd å hacksage stolpen gratis bare for å gjøre rammen ubrukelig. Den beste måten å sikre at dette ikke skjer er med forebyggende vedlikehold ved å fjerne setet så ofte og rengjøre og smøre det.

Smør bevegelige deler

Sykkeleiere vil finne ut at kulelager, nav og andre bevegelige deler kan være en plage når de begynner å bli dårlige. De samme eierne vil også finne ut (noen ganger på den harde måten) at en sykkelolje på 3,69 dollar er alt som trengs for å forhindre disse problemene. Når et lager eller pedalveivhuset begynner å mislykkes, forårsaker det at tilkoblingsdelene overkompenserer, noe som resulterer i dyrere reparasjoner enn om en person bare ville smøre de bevegelige delene med jevne mellomrom.

Rengjør sykkelen

Oddsen er at du vil støte på mye støv, smuss og rusk på turen uansett om du er i fjellet eller på de asfalterte bystiene. I stedet for å la denne smusset bosette seg og nå inn i sprekker og sprekker på sykkelen, må du holde et rent håndkle der du parkerer turen og gi den en god gnidning på slutten av dagen. I helgene når tiden tillater det, rengjør du sykkelen grundig med oppvaskmiddel, noe som også muliggjør en nærkontroll av deler som kan mislykkes.

Hold dekkene sanne

Ubalanse dekk kan forårsake slitasje på andre deler av sykkelen fra bremsen til girene og mer. Å holde dekkene sanne er ikke en detaljert prosess i det hele tatt, det innebærer ganske enkelt å snu sykkelen opp ned og justere eiker enten inn eller ut tilbake til midten. Denne raske og enkle oppgaven som utføres en gang i måneden eller så kan spare hodepine i det lange løp.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta