Смъртоносната тайна, която се крие в ранните домове на Toyota

С

За повечето хора къщата за автомобили на Toyota, построена през 80-те години, изглежда сладко и очарователно превозно средство за отдих. И в по-голямата си част точно това са те. Но е имало фатален недостатък, вграден в тези къщи от 1980 г., който е причинил сърцеразбитие и катастрофа за стотици хора.

Тъй като размерът на къщата беше увеличен на 18 фута, оригиналното шаси на пикап на Toyota, което беше оценено само на 1/2 тона капацитет, просто не отговаряше на работата. По-точно задният мост започна да се проваля. Когато това се случи, на добрите хора им хрумнаха лоши неща.

Напълно празни, тези малки къмпингуващи имат пределна товароносимост за хора и вещи. Това означаваше, че типичният дом за коли остави алеята в вероятно претоварено състояние. Това обикновено не е проблем, тъй като работата на кемпера е осигурена, че по време на пътуването ще се поддържат ниски скорости. Четирицилиндровият двигател със сто конски сили нямаше да движи три туна къщи с много бързи темпове.

Тъй като размерът на кемпера се увеличи, не след дълго задните мостове започнаха да отказват. Производителите на кемпери компенсираха с добавяне на втори комплект колела на оста. Това създаде двоен комплект гуми от всяка страна. Това обаче не коригира проблема. Проблемът се крие във факта, че лагерите и самата ос просто не са били достатъчно тежки, за да носят товара.

Прекомерното натоварване накара лагерите да прегреят, да се повредят и след това да се разпаднат с катастрофални последици. Жертвите на този проблем съобщиха, че колелата действително ще напуснат камиона. Това беше толкова сериозен проблем, че националната администрация за безопасност на магистралите се включи и издаде изтегляне на някои модели къщи за автомобили на Toyota.

Нямаше начин да се предскаже кога оста ще откаже. Някои единици се провалиха почти веднага, някои единици преминаха хиляди и хиляди мили, а някои единици все още не са се провалили. Въпреки това всеки дом на автомобили на Toyota без тежкотоварната ос трябва да се счита за подозрително превозно средство.

Има лесен начин да разберете дали вашата Toyota RV има безопасна ос. На първо място, всички модели на Toyota RV, построени след 1987 г., са построени с модернизираната безопасна ос. Всички модели на къщи за автомобили на Toyota, построени през 1984 г. и преди, трябва да имат модернизирана ос поради изземване на безопасността. През 1985 и 1986 г. някои модели са построени с модернизирана безопасна ос, а някои не. Така че от вас зависи да бъдете внимателни, когато проверявате оста на който и да е кемпинг на Toyota, който обмисляте да закупите.

Една проста проверка на самата ос ще ви каже дали тя е безопасна или трябва да бъде сменена. Безопасната ос ще има шест гайки, а небезопасните оси са построени с пет гайки. Безопасната ос ще има и изпъкнала централна главина, която има пръстен от гайки около външния ръб.

Ако осите на къщата на Toyota, която обмисляте, имат само пет гайки и центърът не стърчи и има пръстен от болтове на централната главина, продължете да търсите друг кемпер, който да закупите.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta