Радио акули – Цифровият радиорекордер

Р

TiVo и други цифрови видеорекордери или DVR съществуват от 1999 г. Но цифрови радио рекордери или DRR?

В сравнение с това, което беше свързано със сглобяването на първите устройства TiVo, разработването на цифров радиорекордер изглеждаше доста прост процес. Може би това, което липсваше, е някакъв икономически стимул да заинтересува производителите на електроника, защото със сигурност не се бързаше да се получи цифров радиорекордер в ръцете на слушащата публика.

Griffin Technology и радио SHARK

Но през 2004 г. Griffin Technology представиха своя Radio SHARK, цифров радиорекордер, който не само превърна всеки Mac PC в AM / FM приемник; това позволи на слушателя да записва радиопредаванията в реално време.

Подобно на TiVo, цифровият радиорекордер Radio SHARK има функция за запис с изместване във времето, която позволява на потребителя да направи пауза по време на излъчване на живо, за да се върне към по-ранен сегмент и да навакса, ако е бил прекъснат, а също така позволява на хората да планират запис за по-късно време.

Но цифровият рекордер Radio SHARK не просто записва; имаше функция за предварително зададена станция, която можеше да заключи любимите станции на потребителя с щракване с мишката; и позволява лесно сканиране и настройка на нови станции.

Цифровият радиорекордер SHARK, свързан към компютъра чрез своя USB порт, от който се захранваше, и приличаше на гръбната перка на акулата, за която е кръстен. Перката беше антената на цифровия радиорекордер и можеше просто да се движи, за да осигури най-доброто приемане. И всяко излъчване, запазено на радиото Shark цифрово радио записващо устройство, може да бъде прехвърлено на iPod или аудио обмен файл, съвместим MP за по-късно прослушване.

Радио SHARK 2

Радиото SHARK цифров радиорекордер разработи следното, така че Griffin Technology продължи да разработва концепцията и я прекрати в края на 2006 г. в полза на цифровия радиорегистратор радио SHARK 2. Подобренията на радио SHARK 2 включват USB удължителен кабел, позволяващ приемника да бъде поставен на разстояние до 8 фута от компютъра; по-мощен чип на радиоприемник; екранен тунер, който отразява отблизо традиционно радио набиране; и добавянето на интернет радио към AM / FM менюто. Интернет радиото отваря вашите възможности за цифрово радио записващо устройство за международно излъчване.

Цифровият радиорекордер на радио Shark2 също има софтуер, който предоставя на потребителите всички инструкции, необходими им за овладяване на запис с изместване във времето, избор и настройка на станция, и опционално удължаване на антената за тези, които живеят в лоши зони за приемане. И на 49,95, засято от $ 69,95 на оригиналния радиоприемник SHARK, е на много атрактивни цени!

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta