Добавяне на акула Бала към вашия аквариум

Д

Акулата Бала, с научно наименование Balantiocheilos Melanopterus, всъщност не е истинска акула, но е наречена като такава поради външния си вид, който се отличава със сребрист цвят и високи гръбни перки. Те правят отлично допълнение към аквариума, отчасти благодарение на техния мек нрав, както и на тяхната красота и изящество. Тези енергични риби също образуват великолепни ята и са съвместими с няколко различни съдружници, за да добавят интересно разнообразие към вашия аквариум.

Bala Sharks могат да бъдат пуснати в по-голям аквариум с около 30 галона вода и винаги със сигурно покритие без пропуски или отвори, тъй като те обикновено са хитри джъмпери. Температурата на водата за акула Бала може да бъде от 71 и 83 градуса по Фаренхайт, за да могат те да процъфтяват и да бъдат здрави. Нивото на PH също трябва да се поддържа около 7.0.

Външна система за филтриране на мощност с около ¼ инча чакъл също ще осигури правилната среда за Бала Акула, известна още като Сребърна Акула или Трицветна Акула. Те също трябва да имат много растения и скали, където да се скрият, особено докато не се запознаят и се чувстват комфортно с новата си обстановка.

Диетата на бала акула се състои от лиофилизирани кръвни червеи, които наистина са ларви на комари, а също и плаващи, люспи храна. И двете се намират в магазини за домашни любимци или където се продават риби и аквариуми. Те също така обичат да ядат живи черни червеи или живи или замразени саламурени скариди. Бала акулите са известни и с това, че издават отчетлив шум при щракане, което може да бъде стряскащо, докато не разберете източника.

В крайна сметка акула Бала може да се нуждае от аквариум от 75 галона или дори дори по-голям, тъй като те могат да растат доста по време на живота си, който може да бъде от осем до дванадесет години с подходящи грижи. Задължително е да се осигури подходящ размер на резервоара с достатъчно място за активната Бала да плува и да расте, за да достигнат пълна зрялост.

Младата акула може да бъде дълга около два инча и да нарасне до около седем инча само за няколко години. Bala Shark може да достигне до 14 инча дължина, но изглежда, че средният размер е около седем или осем инча. Няма начин да се определи пола на Бала, освен ако случайно видите женските да снасят яйцата си сред чакъла, тъй като тези риби са „разпръсквачи на яйца“. Женските също са склонни да бъдат по-пълни по време на размножителния период, отколкото техните мъжки колеги.

Бала акулите обучават риби и ще се справят най-добре в групи от поне четири до шест други бала. Някои от морските обитатели, които ще направят добри партньори с Балас, са Барбс, включително Станфол Барб, Гурами, Даниос, Дъгови риби и няколко бодливи змиорки. Дори по-малките гупи и тетри биха били съвместими с акулата Бала поради техния послушен начин.

Въпреки че обикновено са с ниска поддръжка и са лесни за грижи, тези риби са склонни да бъдат податливи на заболявания и заболявания като ich или shimmy, особено ако се държат в претъпкани условия. Изучаването на признаците на стрес или болест при рибите и как да се лекувате ще гарантира, че ще се наслаждавате на своите акули Бала през следващите години.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta