Топ седемте неща за правене в Кабо Сан Лукас

Т

Кабо Сан Лукас се превръща в търсена дестинация за почивка и това е факт. Популярността му непрекъснато се увеличава. Кабо Сан Лукас предлага по нещо за всеки летуващ, включително: частни уединени бягства, сватби на брега, нощен живот и дейности. В тази статия ще обсъдя седемте най-важни неща в Кабо Сан Лукас и Сан Хосе Дел Кабо. Ако планирате почивка в Кабо, изброените по-долу дейности са задължителни!

Гмуркане в морето на Кортес

Кабо Сан Лукас е уникална дестинация за гмуркане, защото морето на Кортес е разположено между умерените и тропическите води. Морето на Кортес е една от уникалните океански среди в света. Счита се за биологично най-богатия воден обект на земята, поддържащ над 800 вида морски гръбначни животни. Гмуркането в Кабо е известно със своите “пясъчни падания”. Пясъчните водопади всъщност са потоци от пясък, които падат над подводните каньони. Те създават пясъчни реки и това е изключително интересно да се види. Водите, богати на хранителни вещества, създават впечатляваща популация от риби от малки брегови риби до големи ята на вале, риба тон, делфини и „спортни риби“ като дорадо и марлин. Има миграционни посещения от китове и акули чукове. Щастлив водолаз също може да срещне лъчи манта и дори китови акули в обилните води на морето Кортес. От решаващо значение за успеха на вашето гмуркане е да планирате гмуркането си в точното време. Морето на Кортес вижда добри метеорологични условия от юни до ноември. Преди юни температурата на водите на морето Кортес е доста студена. Ако не се интересувате от гмуркане, можете също да плавате с шнорхел. На разположение са гмуркане и гмуркане с шнорхел. Гмуркането с шнорхел все още ще ви позволи да видите повечето от бреговите риби и някои от красивите корали.

Конна езда на плажа

Конна езда е достъпна за всички нива на ездачи в няколко конюшни в района на Кабо Сан Лукас. Има пътеки, в които сте придружени от водач. Пътеките могат да варират от разходка в пустинята, до разходка по плажа или около красиви скални образувания. Така или иначе е чудесен начин да видите голяма част от пейзажите на Кабо Сан Лукас. Конна езда се предлага и за цялото семейство, като по-малките деца се возят с възрастни. За тези от вас, които са любители на конете, можете да видите чисти андулсийски коне на адрес: Cuadra San Francisco Stable.

Наблюдение на китове

Китовете минават на няколкостотин метра от брега на Кабо Сан Лукас всяка година. Най-доброто време да видите китове е между януари и март, когато сивият кит мигрира. Има няколко начина за наблюдение на китове в Кабо Сан Лукас. Има обиколки с лодка, които предлагат наблюдение на китове. Лодки с различен размер изнасят стотиците наблюдатели на китове навън, за да видят тези морски бозайници, докато посещават нашия полуостров в годишната си миграция всяка година. По това време не е необичайно любопитен кит да се доближи до лодка. Въпреки че нито едно пътуване не може да гарантира китове, шансовете определено са във ваша полза. Колкото по-малка е лодката, толкова по-големи са шансовете ви да се приближите.

Изпийте нещо в най-известния клуб на Кабо Сан Лукас

Канто Кабо Уабо е най-известният клуб на Кабо, собственост на Сами Хагар. Ако сте в града по едно и също време със Сами, може дори да можете да гледате едно от импровизираните му изпълнения. Ако нямате този късмет, все още можете да се насладите на атмосферата, която Cabo Wabo може да предложи, и музика на живо през повечето нощи. Cabo Wabo предлага и меню, изпълнено с американска и мексиканска храна, за да нахрани глада ви.

Поход през пустинята

Трябва да бъдете особено внимателни, когато се разхождате в пустинните земи на Кабо. Ще ви трябва два пъти повече вода, отколкото обикновено. Преход през пустинята е абсолютно грандиозен. Пешеходният туризъм в пустинята е най-добър през зимата, като температурата е около 70. Възможно е да се изкачите през пустинята през лятото, но трябва да отидете рано сутринта. Опасно е да пътувате сами и най-добре да наемете опитен водач от района, само в случай, че се изгубите. Пустинята предлага невероятни скални образувания, уникална растителност и диви животни, родени само в този регион. Туризмът може да бъде за всички възрасти, а туризмът в пустинята на Кабо е нещо, което ще запомните. Има и други туристически обиколки и обиколки на естествената история, които включват изкопаеми полета, предизвикателни преходи в Сиера де ла Лагуна и еднодневни екскурзии до стари призрачни градове.

Светилище за птици

В близост до центъра на Сан Хосе Дел Кабо се намира устието на Сан Хосе и убежището за птици. В светилището можете да намерите около 200 вида екзотични птици, които включват чапли, чапли и кафяви пеликани. Можете да наемете каяк, за да изпитате това светилище. Изгревът и залезът са най-живописните времена за посещение; ако обаче сте запален наблюдател на птици и искате да видите видове и да ги идентифицирате, може да искате да посетите през светлата част на деня. Има и информационен център, който да отговори на всеки ваш въпрос. Входът е безплатен в устието на Сан Хосе и убежището за птици.

Посетете плажа на любовника.

Lover’s Beach (известен също като Playa Del Amor) е друго задължително, но за да стигнете до този плаж ще ви трябва някаква лодка или каяк, тъй като плажът не е достъпен по суша. Възможно е да наемете водно такси в яхтеното пристанище. Lover’s Beach е заобиколен от извисяващи се скални образувания и е скрит зад забележителната арка на Кабо Сан Лукас, El Arco в Land’s End. Внимавайте да плувате тук, мощните вълни и течения на Тихия океан правят плуването доста опасно. Можете да видите къде се срещат Pacfic и морето на Кортес. Плажът на любовника предлага много невероятни гледки.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta