Петте странни неща, които трябва да правите в Гоа

П

Може да сте посещавали Гоа няколко пъти, но това определено не е място, което бихте зачеркнали от списъка си. Ако смятате, че Гоа е само за плажове, късни вечери, пиене, парапланеризъм, църкви и стари крепости, тогава трябва да изпробвате тези пет причудливи неща.

Отидете с парапланеризъм

Ако смятате, че това е просто още една опция за параплаване, която може да попаднете на Бага и други плажове, тогава абсолютно грешите. Тук говоря за някои страхотни неща като парапланеризъм, които се предлагат на няколко плажа като плажа Анжуна. Един планер е прикрепен към парашутен механизъм и след това ще трябва да застанете на ръба на скалата и да започнете да плавате в небето. Ако знаете как да го направите, можете да го направите сами; в противен случай винаги можете да изберете пътуване с професионалист.

Плаваща палатка

Може да сте опитвали плавателни съдове, но опитвали ли сте някога плаваща палатка. Да. Плаващите шатри с една спалня, които се предлагат в езерото Mayem близо до Bicholim в яхт клуб Champions, са просто невероятни. След като се настаните в една от тези палатки, можете да отидете на разходка с лодка и да влезете в техните плаващи ресторанти. Така че, с тези забележителни възможности за настаняване, дори не е нужно да стъпвате на брега дори за секунда.

Делфин диск

Може да сте забелязали делфини няколко пъти на Animal Planet, но виждали ли сте някога истински делфини в Гоа. Е, ако не искате да пропуснете тази перспектива, тогава изберете круиз с делфини. Нищо не може да бъде много по-добро от заснемането на камера с делфини, надничащи от водата около лодката.

Гледане на крокодили

Едно от най-вълнуващите неща в Гоа е гледането на крокодили и има много туроператори в крайбрежните райони, които могат да планират пътуване, започвайки от Cortalim Jetty. Каналите Cumbharjua са едно от най-добрите места за забелязване на крокодили и за разлика от зоопарка, тук можете да ги забележите в естественото им местообитание. Смята се, че тази област е една от най-удивителните влажни зони в Гоа и тук хората също могат да забележат редица птици. Така че, просто поддържайте камерите си готови.

Изследване на природата

Последно, но не на последно място е да следвате природната пътека и да откриете невероятната дива природа. Светилището за дива природа Bhagwan Mahavir близо до Молем, Светилището за диви животни Bondla и водопадите Dudhsagar са едни от най-добрите места в списъка, които можете да посетите. Можете също така да планирате посещение във ферма за плантации на подправки, където можете да попаднете на някои пресни подправки и билки като пипер, канела, ядки арека, пери пери; изкъпете се под душа на слонове и се насладете на вкусна гоанска храна, приготвена в пресни подправки.

Две неща, които никога не бива да пропускате, когато посещавате Гоа, е добрата храна и страхотните места за пазаруване. Ресторанти като кухнята на мама, ъгъла на Мартин и бараката на Сейнт Антоний са някои от добрите варианти, където трябва да опитате пържени миди от рава, кралски раци, скариди виндалу, пиле от чесън и наргиле с аромат на Сейнт Антоний.

За изроди за пазаруване като мен, нощният пазар на Инго е приятно място за прекарване на известно време в пазаруване в събота вечер. Този пазар е в продължение на почти шест месеца и попури от боклуци, хипи стоки и световна кухня тук е доста известен. Ако ви е писнало да пазарувате, винаги можете да се отбиете в бара на Даниел и да се насладите на музиката, пускана от диджея.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta