5 интересни факта за плажа Lovina в Северно Бали

5

Не толкова широко посещаван, колкото южен Бали, северният Бали има свой уникален и уникален характер. Lovina, слабо населен участък от девствен плаж с черен пясък, се превърна в предпочитана дестинация за туристите, които искат да избягат от оживения юг на Бали. Lovina Beach е дом на старомодни хотели, уединени курорти и ваканционни вили, построени на или близо до плажа. Посетителите на северната част на Бали ще открият, че регионът предлага много по-ползотворно изживяване за почивка, отколкото обиколките с бисквитки, намерени в Южен Бали.

Ето пет факта, които вероятно не знаете за Ловина:

1. Името “Lovina” е сравнително скорошно развитие, започнато от правителствен служител с перспектива през 50-те години. Lovina е по същество името, дадено на 10 километров плаж, разположен западно от историческата столица на Бали Singaraja. Някога този район е бил съставен от седем малки рибарски селища: Темукус, Калибукбук, Антуран, Пемарон, Тукад Мунга, Банюалит и Калиасем, които са се съчетали, за да образуват курортния град Ловина. Калибукбук е най-застроената зона и може да се счита за основен център на Ловина.

2. За разлика от южната част на Бали, плажът в Ловина се състои от черен пясък. Докато плажовете с бял пясък са създадени от остатъците от корали и мъртви морски ракообразни, плажовете с черен пясък произхождат от потоци вулканична лава.

3. Декоративна скулптура от делфини в центъра на град Ловина и изобилието от издълбани фигурки на делфини за продажба са ясен показател за афинитета на района към делфините. Спокойните води край брега на Ловина са дом на много делфинови шушулки. Приветливите бозайници обичат да се забъркват около преминаващи лодки, което прави наблюдението на делфините една от най-популярните туристически атракции в Ловина.

4. Ловина се намира на няколко километра западно от град Сингараджа, холандското колониално седалище на властта в Бали. Винаги си струва да бъде посетен за всеки, отседнал в Ловина, Singaraja запазва облика и усещането за стар холандски колониален град. Сингараджа също притежава отличието, че е най-многоетничният град на Бали, с ясни европейски, арабски и китайски влияния – свидетелство за значението на града като основен търговски център от предишни дни.

5. Lovina е по-евтина от останалата част на Бали! Това би трябвало да дойде като добре дошла новина за пътуващите с бюджет, тъй като им позволява да получат типичния опит на Бали, без да се налага да остават на все по-скъпия юг. Хотелите, храненето и разходите за живот като цяло са по-ниски в Ловина.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta