Сапун от козе мляко с естествени цветове

С

Сапунът от козе мляко има много интересни характеристики. Много хора го търсят заради усещането и свойствата, които млякото изглежда придава на сапун. Друг плюс към сапуна се крие в цвета. Направете го по онова, което смятам за правилно и автоматично получавате цветен сапун, който го отличава от сапуна, направен с вода.

Направете сапун от козе мляко, без да контролирате топлината на лугата и млечната реакция и ще получите изгорен кафяв цвят.

Това може да очаквате видът на млечния сапун, но не и аз. Искам готовият ми неоцветен сапун да има почти древен цвят слонова кост, само най-малък тен. Получавате този красив цвят, като поддържате сместа от луга и мляко охладена, докато добавяте луга към млякото.

Ако искате други цветове в млечния си сапун, и това е лесно да се направи.

Можете да използвате всеки от наличните пигменти, но аз предпочитам да пропусна високотехнологичните ярки пигменти в моята рецепта за сапун с козе мляко и да избера естествените цветове на източника. Ето няколко, които използвам и какво да очаквам от всеки.

Прахът от шипки е любим и можете да очаквате розов цвят с този растителен материал. Има няколко начина за използване на този прах. Любимото ми е да добавя малко към малко количество от смесения сапун веднага след започването на проследяването. Разбъркайте го добре и след това добавете това към сапуна. Това прави много по-лесно получаването на добър микс, вместо да се опитвате да смесите прах в цяла голяма партида сапун.

Друг интересен материал е спирулината на прах, която разбира се е вид водорасли. Както можете да очаквате, това ви дава зелен, наистина доста ярък цвят, който се държи добре за дълго време.

За жълто-оранжев оттенък опитайте прах от куркума. Подобно на много от тези естествени цветове, този е малко фин, но много различен.

Подобно на Спирулина е водораслите. С изключение на водораслите получавате по-бледо сиво-зелен оттенък. Наистина е повече сиво, отколкото зелено.

Annatto Seed се появява в търговските продукти като оцветител често. Произвежда светло жълто-оранжево. Това работи по-добре, ако накиснете семената в част от базовите масла и след това използвате това масло в сапуна, вместо да добавяте смлените семена към почти готовия сапун.

Цвеклов корен на прах произвежда дълготраен кално жълт цвят. Тези жълти оттенъци наистина изглеждат страхотно и работят най-добре, ако основният сапун е с по-светъл оттенък и не е много тъмен за начало. Това е още една причина да правите внимателно сапуна си и да избягвате изгарянето на мляко с тъмнокафяв цвят.

Друг растителен материал, използван за оцветяване на базовите масла, е цветът на невен. Накиснете цветовете в масло и след това използвайте маслото, за да направите сапун, за да получите светложълто.

И накрая, защо да не оцветим с червен пипер? Получете червено-оранжеви нюанси с червен пипер на прах, добавен към почти готовата течност от сапун. Ярко и дълготрайно, червеният червен пипер отлично се комбинира с произволен брой аромати на сапун.

Ако искате сапун с козе мляко с естествени оцветители, опитайте се да запазите неоцветения сапун по-светъл, като контролирате температурите. Една чудесна възможност за цветове в сапуна е голямото разнообразие от естествени материали, които лесно произвеждат цветен сапун.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta