Съвети за скара – Какво да знаете, преди да приготвите на скара Mahi Mahi

С

Махи Махи става все по-популярна като трофейна риба, търсена и уловена от спортен риболовец навсякъде. Тази конкретна риба често се среща в топлите води на крайбрежието на Персийския залив, Хавай и по разходните линии на Южна Америка. С увеличаването на популярността си, той често може да се намери сервиран в много ресторанти или в калъфите за пресни морски дарове в много хранителни магазини.

Понякога наричан “Делфинска риба” (макар и да не е свързан с делфините на бозайниците по никакъв начин), Махи Махи, когато е филиран правилно, произвежда дебели, плътни розово-бели филета, които са подходящи за готвене на скара на въглен или газ. Сервирано с печени картофи, царевица на жар на кочан и аспержи копия, това е ястие, което вие или вашите гости няма да забравите скоро!

Има много начини за грил Mahi Mahi и ще обсъдим няколко тук. Някои от тези методи включват:

  • Директна топлина
  • Косвена топлина
  • Кедрови дъски
  • Пакети от фолио

Първо да започнем с Direct Vs. Косвена топлина.

При метод на директна топлина приготвената храна се поставя директно върху горещите въглища или запалената горелка върху газова скара. Този метод произвежда изгаряща топлина, която често почернява външната страна на месото и въпреки че е много добра за пържола, всъщност не е предпочитаният метод за Махи Махи.

Когато се използва метод на непряка топлина, скарата (въглен или газ) се загрява предварително и въглищата се накланят на една страна за скари с дървени въглища или с газови скари, едната страна на скарата се изключва. Елементът, който се готви, в този случай риба, се поставя отстрани на скарата, противоположна на горещата горелка или въглища, като по този начин се позволява по-бавно и равномерно готвене. С който и да е от тези методи е важно да се уверите, че вашите решетки на скара са чисти от предишни натрупвания на храна или въглерод и че са добре покрити със зехтин или специално формулиран спрей за готвене за скара, за да се предотврати залепването на рибата.

Метод от кедрови дъски

Това е един от любимите ни методи за приготвяне на всякакви гъсти рибни филета като сьомга, червен барабан или махи махи. Дъските за грил от кедър могат да бъдат намерени в повечето хранителни магазини или дори в големи търговски вериги като WalMart и Home Depot. Тези тънки дъски от суров кедър добавят изключителен сладък вкус на Smokey към всяка риба, която се приготвя върху тях. Просто не забравяйте да накиснете дъските във вода поне 4 часа преди употреба. Когато сте готови да скарате вашата риба, поставете дъската върху предварително загрята скара (най-добрият среден до средно силен огън) и поставете готовото си рибно филе директно върху дъската. Обикновено няма нужда да обръщате рибата, но можете, ако желаете. При този метод на готвене е необходима проста подправка на филетата със смес от подправки като Old Bay и малко изстискване на лимонов сок, за да се подготви рибата за скара.

Метод с фолио пакет

При този метод Mahi Mahi се подправя и се увива в алуминиево фолио, след което се поставя върху непряка или умерена пряка топлина. Доста често рибата се покрива с резенчета лимон, нарязани на кубчета домати, лук и накълцани маслини, преди да запечата фолиото. Този метод помага да се задържат соковете и дава много вкусно ястие!

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta