Сърф риболов на акули през нощта

С

Риболовът от сърф през нощта за акули е много продуктивен. Акулите обикновено са нощни хранилки, поради което нощният риболов за тях е много добър. Тази статия ще ви предостави няколко съвета за риболов на акули след мрака.

Скаут на плажа

Използвайте светлата част на денонощието, за да проучите част от плажа, който планирате да ловите. По време на отлив ще имате по-голям шанс да забележите пробив през пясъчен пясък или да намерите по-дълбок джоб за вероятна зона за удар на акула по-късно.

Най-добрият прилив след мрак е

Консултирайте се с диаграма на приливите и отливите, за да определите кога можете да очаквате прилив. Акулите идват по-близо до брега, за да се хранят по време на отлив. Приливът ви дава най-добрия шанс да поставите стръвта си на поразително разстояние от гладни акули. Използвайте таблицата на приливите и планирайте да ловите два часа преди и след прилива. Това ще ви даде четири часа прозорец за риболов.

Неща, които не искате да забравите

Едно от най-важните неща, които трябва да вземете, освен вашето оборудване, е добро фенерче. Фарът е особено полезен за хендсфрейм осветление на всичко, което трябва да направите. Трябва да имате удобен стол, на който да седите, докато чакате акула да се прибере на стръвта ви. Дръжте спрея за бъгове под ръка, така че насекомите да не ви дразнят.

Винаги носете поне два пръта

Добре е да вземете две пръчки. Използвайте едната за акули, а другата за улов на по-малки риби за стръв. Примамката с прясна акула винаги е най-добра. Можете да използвате рибата стръв цяла или като нарязана стръв.

Ако планирате да използвате въртяща се макара за акули, не забравяйте да вземете такава с функция за бягане на стръв. Макара за бягане със стръв има два влачене. Единият да позволи на акулата да вземе вашата стръв и да бяга, докато другият се използва за борба с рибата. Риболовът на акули е малко игра на изчакване. Тъй като вероятно ще седите на стол, докато чакате някакво действие, функцията за бягане на стръв ще позволи на акулата да тича срещу по-леко плъзгане. Много от неопитните сърфисти са наблюдавали цялата им платформа, извадена в сърфа, преди да успеят да стигнат до нея, тъй като не са знаели за двойната система за влачене.

Не го опитвайте сами

Риболовът на акули не е самотен спорт. Това изисква повече от един човек да се приземи безопасно и да пусне акула с приличен размер, особено през нощта. Ще искате да имате поне четирима членове на екипа, които са запознати със задачата. Ако не е възможно безопасно да се справите с акула, вероятно е по-добре да отрежете линията и да я освободите.

Ако търсите истинско вълнение, риболовът на акула от сърфа ще ви го даде. Можете да хванете акули по всяко време, но най-добре е нощното време. Ранната сутрин около зората също е добра.

Сърф риболовът се различава от всеки друг вид риболов. Акула сърф риболов е най-доброто риболовно изживяване. Преди да се опитате да ловите акули, отделете малко време, за да научите повече за техниките за риболов на сърф, платформи и съоръжения. Започнете с основите на сърф риболова и се заемете с кацането на големите риби от сърфа. Морските риби са по-големи, борят се по-силно и осигуряват повече вълнение за риболовците, които участват в този спорт.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta