Акули в музикалната индустрия – как да разкрием безскрупулните мнозина в музикалния бизнес

А

Има много хора, които твърдят, че са експерти по музикален маркетинг, експерти по музикална реклама и експерти в социалните медии. Да – буквално хиляди на хиляди. Що се отнася до маркетинга и рекламирането на вашата музика, имате голямо разнообразие от добри избори. НАЛИ? Грешно – тонове избор – да, но колко от тях наистина си заслужават солта? Не много!

По някаква причина безскрупулен “искам музика” пчели “плячка на музиканти – не знам защо, може би те мислят, че те са лесно меко докосване. Може би те не обичат музиканти или още по-лошо – не обичат музиката. (УАУ) Много от тези хора са или са били самите музиканти, или може би стажанти някъде в музикалния бизнес, или всъщност обичат музиката. Те вярват, че това им дава правото да се провъзгласят за експерт по музикален маркетинг или още по-лошо, за музикален публицист, който отнема дългогодишен опит в музикалната индустрия и натрупване на хиляди контакти в музикалните медии и освен това рекламира най-добрия възможен продукт или услуга това ще ускори вашата музикална кариера.

Е, ето какво трябва да кажа за това: Аз самият съм бил музикант – макар и отдавна, тогава все още имаше много измамници в музикалната индустрия. Преживях дълбоката болка да бъда прецакан от безскрупулни хора, които твърдят, че са моят спасител в музикалния бизнес. Интернет и изравняването на независимото музикално игрище отвори огромно количество възможности за тези акули и измамници да работят в играта си. Единственият начин, по който групата ми стана успешна, беше чистият късмет – намерихме точните честни хора.

Ето контролен списък, който трябва сериозно да обмислите, когато избирате вашата крайна публицистика или маркетингова услуга:

Проверете техните пълномощия – И следвайте този контролен списък

Имат ли заслужаващ доверие онлайн присъствие?

Имат ли стотици препоръки? Или, както обичам да ги наричам TRUSTIMONIALS – Проверете техните препоръки!

Колко “ЧЕСТНИ” години опит имат? Ver! Fy this

Написали ли са стотици статии за музикалния маркетинг?

Принадлежат ли на много известни организации от музикалната индустрия?

Отговаря ли потенциалният маркетолог или публицист на всички ваши въпроси

или нежно ги избягват?

Ще ви кажат ли с кого и къде ще популяризират музиката ви?

т.е. техните принадлежности към музикалните медии – или те ви казват да изчакате и да видите?

Виждали ли сте доказани мостри от тяхната работа?

Ще ви дадат ли това, което обещават писмено?

Преди да направите избор, помислете –

ПОЧТЕНОСТ – ЧЕСТНОСТ – ПРОЗРАЧНОСТ

Освен да вършите чудесна работа, която всъщност ви помага в кариерата, това са може би трите най-важни елемента, които трябва да имате предвид

Ако някоя или всички горепосочени проверки на идентификационни данни не са в положителната категория —

ВНИМАВАЙТЕ, МОЖЕ ДА БЪДАТ ИЗМАМЕНИ

Имайки достатъчно късмета да открия правилните хора за нашия проект още тогава, не казвам, че е невъзможно да го направя. Просто казвам, че е толкова невероятно важно, особено в наши дни, да си свършите домашното и да полагате дължимата грижа, преди да раздадете трудно спечелените пари. Повечето независими музиканти са с нисък бюджет и всяка стотинка означава нещо за тях. Отделете време, за да се консултирате с надежден консултант в музикалната индустрия. Повечето ще могат да разпознаят далавера, когато я видят.

И така, на всички вас, безскрупулни акули, които чакат да се хвърлят на следващия нищо неподозиращ музикант, съжалявам за написването на тази статия – но трябва да бъдете разкрити. Затова не съжалявам. Хора като вас дават лошо име на музикалния бизнес, честните публицисти и търговците на музика. Засрами се! Обичам моите Индии и всички музиканти и артисти и е болно да ги видя да се възползват. Опитайте друга ниша – може би хора, които се нуждаят от маркетингова помощ при продажбата на ракети или индустриални продукти и услуги. НО – Оставете нашата музикална ниша ‘сама !!

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta