Приключенско пътуване: Мауи

П

Ако можете да го сънувате, можете да го намерите и изживеете на екзотичната и изпълнена със забавления островна дестинация, Мауи. Буйните туристически пътеки в гористите планински райони или по долните ръбове на водопадите ще ви обгърнат със сладкия парфюм от червен джинджифил и плюмерия. Очите ви ще бъдат заслепени от зелените зелени, жълти, ярки портокали и червени; цветове, които не можете да възпроизведете на отпечатана страница или дори онлайн. Просто трябва да го изпитате! Какво ти е удоволствието? Сърфиране, делтапланеризъм, риболов, джет ски, гмуркане, голф, наблюдение на китове, плуване в океана или в чистите басейни на водопада? Дейностите на Maui отговарят на всяко ниво на личност, бюджет и приключения.

Круизите, за вечеря, ветроходство, обиколки с шнорхел или наблюдение на китове са най-популярните дейности, които хората плащат на острова. С основателна причина също. Бистрите, спокойни води около Мауи са несравними по целия свят.

Халеакала

Знаете ли, че целият остров Манхатън може лесно да се побере в кратера на Холеакала? Не че го изпращаме там, но каква перспектива! Векове наред изкачването на трите сутринта, в очакване на изгрева на слънцето, до върха на вулкана Холеакала оглавява списъка на дейностите на Мауи като задължително за посетителите от цял ​​свят. Марк Твен го нарече „… най-възвишеното зрелище, на което бях свидетел“. (Не забравяйте да се обадите на 808-877-5111 за доклад за времето, преди да тръгнете по пътя си.)

Най-добрият къмпинг на острова се намира в Националния парк Халеакала. С максимум три нощи може да го смесите с престой в един или повече от луксозните курорти на плажовете на Мауи. От 1946 г. хотел Hana Maui запазва репутацията си на изключително скривалище. На пешеходно разстояние е Kaihalulu, единственият вулканичен плаж с червен пясък в Тихия океан.

Шнорхел по бреговете на Мауи

Ако обичате да се гмуркате с шнорхел и пътувате с приятел за гмуркане, Maui предлага страхотни преживявания, които можете да направите заедно. Круизите за гмуркане с шнорхел включват места за гмуркане, където можете да се гмуркате с шнорхел на повърхността на водата, гребвайки внимателно с перките си и да бъдете заобиколени от цветни риби, корали и морски живот, докато наблюдавате водолазите, които изследват морето отдолу.

Някои от най-добрите дестинации за гмуркане с шнорхел на Мауи са разположени точно пред красив хотел. В този случай хотелът може да си сътрудничи с магазин за гмуркане, за да осигури оборудване и местни водачи за гмуркане с шнорхел. Три от тези дестинации са плажът Капалуа, пред хотел Капалуа Бей, плаж Напили Бей и плаж Вайлеа, който е с челни четирите сезона. Гмуркането с шнорхел е особено добро в чистите води в близост до скалите от лава, които образуват заливите в Wailea и Kapalua. Също така, обичани от приключенията с гмуркане с шнорхел, са плажовете Mokapu и Ulna в Wailea.

Трудно намирането на дестинации за гмуркане с шнорхел

Черната скала на плажа Каанапали се смята от местните жители за най-доброто място за гмуркане с шнорхел на острова. Западен Мауи, добре обичан защитен район за опазване на морския живот; е друга дестинация „не пропускайте“ за запалените шнорхелисти от Мауи. Друго не толкова добре познато място е мястото в Олоалу близо до миля 14; предлага гмуркане с шнорхел, което няма да забравите. Но най-добре пазената тайна може да бъде дестинацията за гмуркане с шнорхел в природния резерват Ахихи Кинау. До залива Ахихи е трудно да се достигне, но си заслужава труда. Този природен резерват от 2000 акра е богата панорама на цвета и морския живот.

Продължавам да чета, че дните на пътуване заради пътуването са минали. Приключенските пътувания са това, което всички ние търсим сега. Искаме да отидем и да изпитаме от първа ръка пейзажа и терена на нашата дестинация за пътуване. Може би защото всички работим толкова усърдно, прекарвайки дълги часове в сиви офис сгради, взирайки се в компютърни екрани и разпечатки; някои от нас дори не се измъкват, за да изследват местната красота. Така че, когато мислим за „почивка“ сега, мислим за „екстремни възможности за забавление и приключения“. Е, дейностите и възможностите за приключения с гмуркане с шнорхел на Мауи няма да ви разочароват. Честито пътуване приятелю.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta