Ice Shanty – извлечете максимума от ледения риболов с ледена Shanty

I

Правилният леден късмет може да направи студената зима да се почувства като лято!

Зимата носи много неща като снежни бури, ледени висулки, каране на ски, сноуборд и най-доброто от всички, леден риболов. Ако никога не сте имали възможност да се сгушите в ледена шатра и да направите леден риболов, пропускате един от най-добрите зимни спортове. Да, леденият риболов е спорт … с бира! По целия свят има ежегодни фестивали за леден риболов. Дори има състезание за най-добрия, Ice Crazy’s Shanty. Е, може би не ясли, но хората правят някои невероятни неща, за да си шантави. В северните щати на САЩ има хиляди хора, които нямат търпение да се образува лед, за да могат да излязат на замръзналите езера и да започнат сезона си на леден риболов. Щом има достатъчно лед, е време да закачите риболовната им барака отзад на камионите си и да се придвижите към езерата. След като открият това перфектно място, бараката им може да остане на това място през целия сезон, ако риболовът е добър, стиснати пръсти! За някои хора всяка свободна минута, която имат, се прекарва в риболов през сезона на ледения риболов. Това е начин на живот и нещо специално за нас, които сме достатъчно привилегировани да знаем за него. Едно е сигурно, ако ще ледите риба, ще ви трябва място за загряване. Начинът, по който правим това, е да използваме ледена хижа.

Какво е ледена шанта?

Ледената шатра е преносим заслон за леден риболов, който може да бъде направен от тежки материали като дърво или метал. Други шантажи са изработени от лек материал като винил, платно и дение. Основната им цел е да защитят рибарите от зимните ярости по време на риболов. Някои от ръчно изработените бараки са като малки къщи. Вие го наречете! Сателитна телевизия, печки, осветление, климатик и дори легла. Понякога те могат да приличат повече на мобилен дом, отколкото на „барака“. Какъвто и да е вашият стил, има един за вас. В САЩ леденият риболов е по-скоро социално събитие, отколкото в някои други страни по света. На места като Уисконсин и Минесота има хотели, пансиони и курорти, които притежават ледени къщи. Те ще свършат цялата работа, докато се фокусирате върху ледения риболов. Това наистина е чудесен начин за риболов, ако не притежавате всички необходими съоръжения. Ще ви транспортират сутринта и ще ви върнат на залез слънце. Можете да ловите до насита. Не е нужно обаче хотел или изискан курорт, за да се присъедините към забавленията на езерото. Докато имате лиценз, съоръжения и място за подгряване, сте готови да се люлеете! В Аляска риболовът с лед и ловът на китове за ескимосите са въпрос на оцеляване. Интересен факт: За да могат ескимосите да ловят китове в Аляска, те са длъжни да използват ловни методи отпреди 600 години. Ескимосите започват с изграждането на базов лагер на леда. След като градът им на лед е изграден, те се подготвят да се подготвят за лов. Те използват ръчно изработено копие и лодки, изработени от тюлена кожа, за да ловуват кита, който може да бъде с размерите на влаков двигател. Те насочват лодката си директно към центъра на главата на китовете, защото главата на кита е толкова масивна, че не вижда лодката да идва. Щом са над главата на китовете, те трябва да намушкат кита в гръбначния стълб и бързо да се махнат от пътя. Има въже, свързано с копието от единия край, и цев от другия, за да могат да проследят лова си, като наблюдават как цевта плува във водата. Моторни лодки се призовават бързо след копие, за да извлекат кита. Тъжно е да се види по някакъв начин, но е удивително, че ескимосите излизат над ледено студена вода на лодка от тюленово покритие и ловуват кит, като използват зъб. Говорете за върховния леден рибар. Искам само да отбележа, че от кита нищо не губи. Малко се отклоних там, но това е интересен начин на живот. Фактът, че ледената шатра дава възможност да оцелеят в Арктика, а след това и зимата, в резултат на това я прави невероятна.

Съображения за Ice Shanty

Изборът на подходящия леден късмет не е толкова лесен, колкото бихте си помислили. Тъй като мобилният риболов на лед стана по-популярен, ледените късове сега се предлагат в голямо разнообразие от размери, форми и материали. Размерът, преносимостта и материалът са много важни съображения при избора на вашия лед. Размерът на ледената шатра може да е най-важният аспект, върху който да помислите. Ако обичате да ловите с приятели, което повечето от нас правят, въпросът е; колко от приятелите си мога да взема със себе си? Разбира се, има онези красиви дни, когато изобщо не се нуждаете от заслон за леден риболов, но когато времето се обърне, е хубаво да имате топло (но не твърде много хора топло) място, където да отидете. С размера, главно отнасящ се до изработени по поръчка тежки материали, преносимостта става проблем. Ще ви е необходим начин да стигнете къщата си за леден риболов до езерото и начин да се придвижите около нея, когато е на езерото. Камион 4×4, моторни шейни или четириколка ще са необходими, за да се придвижат по-големи ледени къщи. Ако живеете на езеро, няма никакъв мозък да имате татко за лед на Mac по различни причини. Ако не го направите, има много големи преносими опции за лед. Забележка: Ако не сте начинаещи в ледения риболов, важно е да се придържате близо до мястото, където са другите големи шантари, особено ако не сте запознати с езерото и решите да построите или купите голям подслон. Ако сте рибар в движение или просто търсите малко спокойно време за себе си, един или двама души риболовен център може да е отговорът. Ще искате да помислите колко риболовни уреди можете да съхранявате и използвате в ледената си барака. Колкото повече място, толкова по-добре. Добавете двама приятели, кофи и бира, може да стане истински уютно в барака, твърде малка за вашите нужди. Вероятно можете да усетите пристрастието ми тук, мисля, че три или четирима ледени къщички са добра отправна точка за риболовците на лед. Хубаво е да можете да се движите с рибите и да опитате различни езера. Преносимият лед е точно това, преносим. Можете да го премествате от едно място на другото, едно езеро на друго толкова често, колкото искате и прекарвате само няколко минути в събаряне и подреждане на своя подслон. Със сигурност бие преместването на тежък материал. Дори има преносима къща Ескимоски ледени приюти който се сгъва в шейна с място за съхранение и се разгъва до подслон с вградени седалки.

Какъв тип материал за ледена шанта

Ако сте запален рибар, ще ви трябва зимна хижа, която да е топла и удобна. Няма смисъл да замръзвате до смърт, докато се отдадете на любимото си хоби. Вече разгледахме домашно приготвени къщи за леден риболов в горния раздел, за които има много планове за лед в интернет, ако това е посоката, която искате да продължите. Голяма част от преносимите ледени чанти на пазара днес са направени от 300D или 600D полиестер. Триста дение полиестер е лек материал, докато 600 дение полиестер е по-тежък материал. 300D полиестерът е доста по-тънък от 600D. Определено е по-лек, ако го носите наоколо, докато се разхождате из сняг. Обикновено е и по-евтино. 600D полиестерът е приблизително два пъти по-траен от 300D, но тежи и струва повече. И двамата ще свършат работата. Ще видите и винил и платно, използвани за направата на преносима ледена шатра. Надяваме се, че разбирането на целта и приложенията на ледената шатра ви помага да решите кой подслон е най-подходящ за вас.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta