Перфектният хищник

П

Голямата бяла акула е най-съвършеният хищник на лицето на планетата днес – на сушата или в моретата. Животното се е развило в продължение на 300 милиона години и дизайнът е добър – много е добър.

Виждал съм тези невероятни същества на почивка в Гансбай, Южна Африка и бях напълно впечатлен.

Те растат до дължина 17-19 фута на зрялост, което го прави третата по големина риба в океана.

Китовата акула и акулата са единствените други риби, които са по-големи и и двете са хранилки за филтри.

Голямата бяла акула има няколко значителни предимства, които я правят явно върхов хищник на океаните. Той има размери, здрави разцепващи се челюсти с остри като бръснач зъби, които се сменят при необходимост, бронирано, но гъвкаво тяло и въртящи се очни ябълки, за да ги предпази от пляскане на плячка.

Това същество има скелетна структура, а не хрущял, а кост, което прави животното изключително гъвкаво.

Големите бели акули имат отлично зрение, могат да миришат на милионни части и да усещат електрически ток от други морски животи. Въпреки че големите бели акули нямат гласови струни, те комуникират помежду си и плячката си, като използват езика на тялото.

Големите бели акули имат йерархична структура, където размерът е определящият фактор за това кой има първи избор на масата за храна.

Те са стелт хищници със светкавична скорост и пъргави тела. Те имат тъмносин или сив гръб, който им позволява да се слее в океана за плячка, гледаща надолу, и бял подбедрица, който да ги маскира от плячка, гледаща нагоре.

Големите бели акули често се хранят на повърхността и наблюдаването им може да бъде зловещо, когато главите им излизат от водата и те наблюдават там плячка и вас с тези големи черни като въглища очи.

Те могат да плуват с висока скорост на кратки изблици и нямат естествени хищници, с изключение на човека. Има дори закачлива страна на Голямата бяла акула, която малко наблюдатели са виждали.

Кой би могъл да поиска повече?

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta