Пазете се от легализирани акули за заеми и лоши кредити с висока цена

П

Въпреки опасностите от бързи кредитни сделки, много кредитополучатели предпочитат да заемат онлайн заеми от частни кредитори. За разлика от основните улични заемодатели, онлайн заемите са по-гъвкави и достъпни за кредитополучатели с по-малко от перфектен резултат.

От 2008 г. FinTech индустрията във Великобритания процъфтява над 50% всяка година. Тази цифра е два пъти по-висока от растежа, който Силициевата долина е получила през същия период. Понастоящем правителството на Обединеното кралство разглежда FinTech като пазар с висок приоритет, тъй като всяка година носи 9 милиарда британски лири в икономиката и създава над 60 000 работни места.

С процъфтяващите играчи на FinTech няколко недобросъвестни заемодатели също са активни в пейзажа на Обединеното кралство. Въпреки строгото бдение на Органа за финансово поведение (FCA), много акули се опитват да се свържат с отчаяни кредитополучатели и да предложат евтини лоши кредити. Много от тях твърдят, че са упълномощени от FCA. Поради това, че сте разумен кредитополучател, вие трябва да знаете как да стоите настрана от такива хитроумни доставчици на заеми.

Как да идентифицираме акули на заем?

Акулите за заеми могат да бъдат физически лица или компании. Те могат да бъдат навсякъде около вас на обществени места, ресторанти, кръчми, хранителни магазини или навсякъде. Те са насочени към човешката психология и предлагат малки заеми на номинални цени. Единствената цел е да заблуди кредитополучателя със солидна сума в името на лихви и други скрити такси. Ще бъдете много погрешни, ако приемете, че тези акули на заем са активни само като частни играчи. Има много хора, които твърдят, че са упълномощени от FCA. Поради това е важно да знаете как да идентифицирате истински доставчик на заем от фалшив.

1. Истинският доставчик на заем никога не би се свързал с вас за предлагането на заема. FCA е забранил на доставчиците на заеми да споделят сделките директно с заемодателите. Първата точка за контакт трябва да бъде инициирана от вас. Затова се пазете от скромно изглеждащите мъже, които ви предлагат заеми за вашата финансова криза.

2. Оторизиран брокер на заеми винаги има номер на лиценз и други подробности на уебсайта си. Те ще споделят всичко в хартии, следвайки легален път; докато акула под наем би използвала сладки приказки вместо документация. Пазете се от подобни бутафорни партита.

3. Винаги четете внимателно условията. Винаги трябва да се интересувате за просрочени плащания и / или такси за предплащане или други скрити такси. За такива допълнителни такси може да се издигне тежестта на заема до немислими нива.

Един от най-безопасните начини за намиране на регулиран кредитор е да се свържете онлайн с регулиран брокер на FCA и да поискате заем. Като регулирани брокери на заеми, те търсят заеми според вашия капацитет за изплащане. Можете да получите достъп до множество заеми от опитни заемодатели, точно пред вашата врата. Безпроблемно и безопасно е да търсите заеми от регулирани брокери. Можете да сравните и да изберете този, който най-добре отговаря на вашите изисквания.

Докато избирате лош кредитен заем, имайте предвид някои неща. Когато решите да вземете назаем въпреки лошия кредитен рейтинг, това издига червен флаг във вашия кредитен отчет. Това ще навреди на кредитния Ви рейтинг допълнително. Поради това е важно да прецените дали бихте могли да върнете заема или не. Неплащането на лоши кредитни заеми може да навреди на вашето здраве. Може да привлече такса за забавено плащане.

Трябва да се опитате да вземете малки краткосрочни заеми за лош кредит. Защото те са лесни за изплащане и управление. Уверете се, че никога не вземате назаем повече от необходимото.

Запазвайки този прост контролен списък, надявам се, че можете да вземете назаем за по-добро здраве на кредита.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta