Вижте застрашените видове, които бихте могли да срещнете по време на гмуркане

В

Едно от най-страхотните неща при гмуркането е, че ви дава възможност да станете отблизо и лично с невероятен морски живот. Разбира се, бихте могли да се отбиете в местния аквариум, за да видите рибите и другите морски създания, но честно казано, това просто не се сравнява с това да ги видите в естествените им местообитания, както можете, когато се гмуркате. Особено удивително е, че може да получите възможността да видите част от морския живот, който в момента се смята за застрашен. Нека да разгледаме някои от подводните животни, които трябва да положите усилията си, за да ги видите, преди да изчезнат окончателно.

Застрашени акули

Подводното гмуркане в заразени с акули води може да звучи като лоша идея, но в действителност акулите, които виждате по време на гмуркане, е много малко вероятно да нападнат. Всъщност те всъщност са доста срамежливи и са по-склонни да се страхуват от водолази, отколкото обратно. Някои компании за гмуркане предлагат специфични гмуркания, предназначени да дадат възможност на водолазите да забележат тези неуловими акули. В момента има няколко вида акули, които в момента са застрашени, а гмуркането може да е единствената възможност, която трябва да видите отблизо, преди те да изчезнат завинаги. Те включват акули, коси акули, акули-вършачки и чукове. Тези акули могат да бъдат намерени на различни места по света, така че ще трябва да планирате съответно своето гмуркане, ако искате да присъствате с шанс да ги видите.

Застрашени костенурки

Срещата с костенурките е нещо като удоволствие за гмуркачите. Всеки, който някога се е гмуркал на Хавай, ще ви каже, че хавайските зеленоморски костенурки са невероятни. Това обаче в никакъв случай не е единственият вид костенурка, който може да срещнете, докато се гмуркате. В момента костенурката Hawksbill е в списъка на критично застрашените и е родом от Карибите, Индонезия и Австралия. Кожената костенурка не е толкова застрашена, но все още е изложена на риск. Най-вероятно те ще бъдат забелязани от гмуркащите се в Барбадос и Индонезия.

Други застрашени морски създания

Освен акулите и костенурките, някои от другите застрашени морски същества, които може да срещнете по време на гмуркане, включват Флоридската мана, нежно животно, което е заплашено както от загуба на местообитание, така и от катастрофи с лодки, тъй като те се движат бавно и се борят да маневрират от високоскоростни лодки, в резултат на което те често биват удряни от витла. Водолазите също могат да срещнат хавайски и средиземноморски тюлени монаси, които също са застрашени.

Гмуркането е чудесна възможност да видите тези застрашени видове в естественото им местообитание.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta