Топ пет животни, които да забележите, докато се гмуркате на Малдивите

Т

Малдивите “Голямата петорка”

Когато говорим за сафари пътувания до Африка, често чуваме фразата „Голямата петорка“, която първоначално е била използвана за описание на животните, които са били най-трудни за лов пеша. Сега, когато ловът не е толкова популярен сред туристите, но гледането на животни е, терминът се използва, за да опише петте животни, които се търсят от посетителите на сафари. Те са Лъвът, Африканският слон, нос Бъфало, Леопардът и Черният носорог. Ако имате късмета да отидете на сафари почивка в Африка, това ще бъдат петте животни, които търсите, както и други популярни животни като Жирафа и Зебрата.

На Малдивите успехът на подводното сафари може да бъде определен и от „Голямата петорка“. или „Топ пет“. Ако почивате на гмуркане на Малдивите, трябва да сте нащрек за тези пет животни и ако ги видите всички, ще оставите този островен рай много щастлив гмуркач.

1. Китовата акула. Най-голямата риба в света, китовата акула е най-популярното животно във водите на Малдив. Тази акула е едно от най-нежните същества, които можете да се надявате да срещнете под водата. Огромни, те растат на около 40 фута дължина и се характеризират със сивото си тяло, покрито с бели петна. Най-хубавото на Whale Shark е, че дори не е нужно да сте водолаз, за ​​да го видите. Можете да станете отблизо с този гигант само с гмуркане с шнорхел.

2. Рей Манта. Най-голямата от семейство Рей, Manta може да нарасне до „размах на крилете“ от 25 фута. Те се плъзгат под водата като огромни птици, хранят се с планктон и не представляват никакъв риск за хората. Водолазите често срещат Manta Rays на Малдивите, особено в местата за гмуркане, където

Манта лъчите идват в плитката вода, за да им се почистят хрилете от риби-сукари.

3. Сива рифова акула. Акулата от сив риф е един от многото видове акули, които живеят в малдивските води. Обикновено неагресивна, рифовата акула е красиво същество, което може да се види да се мотае около кораловите рифове, където те обичат да се хранят с малки, ядящи рифове видове риби.

4. Мурена змиорки. На Малдивите живее абсолютно множество морейски змиорки, които се предлагат във всякакви цветове и размери. Според мен най-красивата е петнистата Морей, бяла змиорка, покрита с малки черни петна. Ще откриете, че Морейските змиорки се крият в дупки и процепи сред скалите и коралите.

5. Костенурки. Малдивите са дом както на Зелената костенурка, така и на Хоуксбил, и двамата са еднакво очарователни същества. И двамата също са в списъка на застрашените видове и като такива са защитени на Малдивите, въпреки че това не им пречи да бъдат преследвани от местните за тяхната черупка, месо и яйца. Няма нищо по-хладно от гмуркането заедно с костенурка или две – те са толкова мирни същества.

Въпреки че има много други удивителни същества във водите около Малдивите, ако сте водолаз, ще се радвате да видите тези пет същества по време на вашето приключение тук. Честито гмуркане!

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta