Какво беше да си в Диего Гарсия, докато беше разположен във флота на Съединените щати

К

Когато за първи път пристигнах в Диего Гарсия, не знаех коя държава е всъщност? Но когато влетях в неговото летище, имаше свое собствено шоу. Трябваше да чакаме часове, за да може един човек да обработи куп от нас. Трябваше да направи всички митнически формуляри и да провери всички правилни документи и го прие много сериозно и отне много часове, за да излезе от сградата.

Бях чувал от други момчета, че Диего Гарсия е едно от най-лошите места, на които можете да бъдете разположени. Смяташе се за твърд дълг и много изолиран и се смяташе за някакво задължение два пъти, което означаваше, че беше толкова лошо от задължението, че два пъти получихте кредит за него. Това означаваше, че ако имате 1 година морски дълг, можете да отидете тук и ще се счита, че сте направили 2 години и по-бързо се връщате към дежурството на брега. Всеки иска да бъде на брега. Този остров беше тропически остров, но не беше райски остров.

Това бяха предимно всички военни и военнослужещи на острова. Островът е известен с това, че е дълбоко горещ. Наистина беше ужасно горещо, мръсно и нападнато от акула. Когато пристигнахме там, имаше група от шестима, които отиваха към един и същ кораб. Бяхме на път към USS DAVID R. RAY (DD-971) разрушител клас Spruance. Но точно сега този кораб беше някъде по средата на океана и ние се опитвахме да го настигнем.

Беше невероятно как трябваше да го настигнем. Няколко пътувания със самолет, две пътувания с кораб, едно на борда на цивилен кораб и след това хелопорт, от един кораб на друг, в средата на океана и най-накрая го настигнахме.

Обратно на Диего Гарсия, след като бяхме освободени от митницата, бяхме отведени до нещо, което изглеждаше като малък парк за ремаркета. Беше малко, с бели скали около него, точно като малка градина и параванна врата. Беше бяла кабина като ремаркета, които бяха на редове. Всеки от тях е спал по 6 момчета в единица и е имал собствена баня. Всички ние шестима момчета отивахме на един кораб, така че всички останахме в една и съща единица.

Останахме в Диего Гарсия около три седмици. На следващата сутрин, когато бяхме там, всички излязохме навън до главната бяла сграда, за да видим какво, по дяволите, ще правим за деня, къде е нашият кораб и кога ще сме на него.

Отговорният офицер видя едно от момчетата, което беше с нас, и забеляза, че носи обеца. Той толкова се ядоса, че пристъпи и го измъкна право от ухото на човека. Не мога да си спомня как се казваше, но той беше като човек от Торпедо или съдружник на артилерия, а човекът, който изтръгна обицата си, беше човекът, който назначаваше работа, докато бяхме там, и той му каза, че има специална работа за него.

Човекът с обицата получи работата да сече мъртви кокосови дървета в джунглата и да ги влачи обратно в лагера. Там винаги беше над 100 градуса и това беше горе-долу най-лошата работа, която човекът, който отговаряше, можеше да измисли за нашия приятел. В крайна сметка получих климатизирана работа на местното летище. Проследих всичките им картотекирания и свърших офис работа за тях, докато чаках да тръгна отново по пътя си, тъй като някои дни те казваха, че нашият миноносец отива някъде другаде, а след това някой ден те казваха, че ще бъде, но винаги се променяше.

На Диего Гарсия нямаше сайт, който да се прави, това беше почти изцяло военен остров. Току-що беше изолирано с акули във водата и нямаше какво друго да правите на острова и ако останете дълго навън, ще изпържите до смърт. Няма барове, има само заведения за хранене и открит киносалон, който показва филми през нощта. Почти всеки ден имаше предупреждение да не се влиза във водата заради много акули. Нямах намерение да влизам във водата там, защото бях чувал много от други момчета, че Диего Гарсия има много акули и дори само една акула за мен наблизо е твърде много.

Дори и до днес все още не знам много за Диего Гарсия, бях там и освен много доставки на ХПК със самолети, които винаги оставяха неща, вдигаха неща и летища, все още не съм сигурен какво все пак е Диего Гарсия?

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta