Ривиера Мая – мексиканско съкровище

Р

Ривиера на маите, или Ривиера Мая на испански, е една от най-популярните дестинации в Мексико. Ривиера Мая е официалното име на участък от крайбрежна земя от южната част на Канкун до Тулум. Включва биосферния резерват Sian Ka’an. Тази зона на брега обхваща 130 км (81 мили), без резервата. Включва много малки градове и скривалища, както и природни паркове и големи курорти, сред които са луксозни курорти с 5 или повече звезди. Най-големите градове са Пуерто Морелос и Пуерто Авентурас. Това са по-малко известни, но също толкова достойни места за почивка. Скривалищата включват Punta Bete, Xpu-Ha, Paamul и Punta Allen. Основните градове в този участък включват Плая дел Кармен, Акумал и Тулум. Канкун и остров Косумел са само на няколко минути път с кола или ферибот. Както можете да си представите, има много неща за вършене на почиващите от всички предпочитания. Независимо дали искате да се отпуснете на плажа, да се гмуркате с шнорхел в чистите сини води, да пазарувате за сувенири, да посещавате исторически или природни резервати или да хапвате в множество ресторанти, Riviera Maya ще изпълни повече вашето желание за почивка.

Много да се направи

Плуване с делфините – Dolphin Discovery (998 / 887-0207) се намира на Островът на съкровищата от страната на Isla Mujeres, с лице към Канкун. До шест души могат да плуват с два делфина и един дресьор. Друг вариант е Xel-Ha (998 / 883-3293), тематичен парк в Пуерто Хуарес. За по-малко от 90 щатски долара на човек можете да плувате в продължение на 30 минути в естествена среда на местообитание, наречена делфинария.

Шнорхел – Isla Mujeres се намира в близост до един от многото коралови рифове, а районът е популярен със своите гмуркане с шнорхел и гмуркане. Най-популярната зона за гмуркане с шнорхел е Националният парк El Garrafón. Друго популярно място е Bahía de Mujeres.

Гмуркане – Най-популярната дестинация е Козумел. Той се нарежда сред първите пет дестинации за гмуркане. Но не забравяйте вашата карта за гмуркане и дневник за гмуркане. Магазините за гмуркане ще ви наемат екипировка, но няма да ви изведат на лодка, докато не покажете някаква документация. Можете да спестите пари, като вземете пакет за гмуркане заедно с престоя в хотела. Козумел има много места за гмуркане. Някои от най-известните са риф Паланкар, стена Санта Роза, риф Сан Франциско и риф Юкаб. Големият коралов риф на Мая също спира дъха.

Дивата природа – Не, тук не говорим за цялото нощно купон, но за природните резервати. На юг от Канкун, близо до руините на маите в Тулум, ще срещнете биосферния резерват Сиан Каан. Тук можете да се насладите на дивата природа в естественото им местообитание. Дейностите включват каяк, мухарски риболов и образователни програми. В Isla Mujeres може да искате да посетите Светилището за костенурки, резерват, посветен на опазването на карибските морски костенурки и обучението на обществеността за тях.

Плажове – Плая дел Кармен предлага плажове със същото качество като Канкун с по-малко тълпи, въпреки че нараства популярността си. Няколко минути с ферибот ще ви отведат до остров Косумел, който има прекрасни плажове като Плая Сан Франциско и Плая Паланкар.

Плуване – Ако сте в Isla Mujeres, тогава препоръчваме Playa Norte. Навсякъде, където има страхотен плаж в Ривиера Мая, ще откриете страхотно плувно изживяване.

Риболов – Ривиера Мая предлага страхотно риболовно изживяване. За да организирате ден за риболов, свържете се с Sociedad Cooperativa Turística. Алтернативно вашият туристически агент може да организира риболовен тур за вас. Най-добрите месеци за риболов са от април до септември.

Музеи и руините на Мая – В дъждовните следобеди може да пожелаете да разгледате музей или два. В Казумел заслужава посещение Музеят на ла Исла де Козумел. Руините на маите определено си заслужава да бъдат посетени, когато сте в Ривиера Мая. Едно забележително място са руините на Тулум, град-крепост на маите с изглед към Карибите. Те се намират на тринадесет километра (8 мили) южно от Xel-ha.

Има твърде много дейности в Ривиера Мая, за да можете да ги изброите в кратка статия като тази. В близко бъдеще потърсете още статии, посветени на една или няколко дестинации в Ривиера Мая.

Ако в крайна сметка отидете на Ривиера Мая, надяваме се да прекарате страхотно там.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta