Защо плюшените играчки са значими подаръци

З

Някои от нас може да си помислят, че плюшените животни са в миналото, тъй като изглежда вече не са играчката „то“. Може често да решите да не подарявате плюшено животно за подарък и вместо това да получите нещо по-практично, защото в крайна сметка какъв смисъл има плюшената играчка? Каква е причината да се сдобиете с плюшено животно?

Отговорът на това е: много. Пълнените животни могат да бъдат много значими и да символизират важни събития или хора. Това е наистина неподвластен на времето подарък и ние всички трябва да го напомним за това! Нека разгледаме защо плюшените играчки са важни в живота на три конкретни възрастови групи: деца, тийнейджъри и възрастни.

Детски символи

Няма такова нещо като твърде много играчки за деца. Децата обичат да събират плюшени играчки от всякакъв вид и винаги биха могли да използват повече. Какво би могло да символизира невинността на детството по-добре от меко и мило животно-играчка? В нашето собствено детство вероятно прекарахме много нощ, гушкайки се до любимото си плюшено зайче или мечка. Децата се радват на комфорта на плюшено животно и този комфорт е страхотен отблъскващ кошмар! Всъщност тези, които казват, че пълнените играчки вече не са в играчката „то“, не са обръщали внимание на случващото се в света на малките момиченца. Плюшените животни са дяволски прави “модерни” за момичетата. Много момичета ще получат естествено изглеждаща плюшена котка или плюшено куче, само за да могат да го носят в малките си чанти, докато подражават на модни жени, носещи малките си домашни любимци. Пълнените животни със сигурност не са излезли от мода!

Тийнейджърски символи

Тийнейджърите може да не играят повече с играчки, но плюшените животни не са просто играчка. Те са довереник и утеха. Всъщност много тийнейджърки имат повече плюшени животни сега, отколкото на младини. Това е така, защото пълнените животни често символизират любов или влюбеност. Те са за спомен. Например, тийнейджърка наистина ще се грижи за този малък плюшен делфин, който приятелят й е дал, защото знае, че делфините са любимите й животни. Или може би баща й й дава плюшено мече, докато тя е на път за колежа, така че тя никога няма да бъде сама.

Но не само момичетата могат да ценят плюшени играчки. Тийнейджърите също могат да им се насладят много. Момчетата често ги държат като напомняне за нещо, което са направили, което е смело или впечатляващо. Например, може би те обичат да държат около този пълнен тигър, който са получили, след като са спечелили спортна игра. Или може би имат огромен пълнен лъв, който са спечелили на крайбрежна алея, след като са доказвали своите умения на дартс или бейзболна щанд. За тях пълнените животни са символ на постижение и гордост.

Символи за възрастни

И накрая, на пълнени животни могат да се радват и възрастни, макар и по различни причини, отколкото децата и тийнейджърите им се радват. По-голямата част от възрастните използват пълнени животни като декоративен елемент. Те ще търсят естествени, елегантни изглеждащи плюшени фигурки играчки или препарирани животни, които могат да добавят малки щрихи към техния дом или ваканционен дом. Например плюшен делфин във ваканционния им дом на океана или тигър, за да направи дома им по-екзотичен и да се впише в тема на джунглата. Коридорите и входовете могат да бъдат украсени с пълнени лъвове, черни мечки или дори плюшени кучета като декорация, за да придадат уникално докосване. Част от това е, че пълнените животни за възрастни са по-скоро колекционерски, отколкото играчки. Много възрастни са истински колекционери, които имат големи колекции, за да уловят това носталгично чувство от детството. Всъщност не е необичайно да осъзнаете, че някой, когото познавате, е държал старо мече в продължение на 20 години заради значенията, които носи.

Така че, както виждате, пълнените животни никога няма да излязат от мода за която и да е възрастова група. Те продължават да символизират и да носят значение от всякакъв вид. Никога не отстъпвайте важността на пълнените животни!

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta