Историята на Лангебаан

И

Лангебаанската лагуна е формирана от покачването и спада на морското равнище през праисторическите времена. Това е за разлика от повечето лагуни, които се образуват там, където реките с прясна вода навлизат в морето (като лагуната Милнъртън). В резултат на това Лангебаанската лагуна е чисто солена водна лагуна.

Още преди 500 000 години, ранните Homo sapiens вероятно са присъствали в района, живеели на групи и ловували дребен дивеч, измествали месоядни животни, като лъвове, от техните убийства и събирали растителна храна. Те правят огън като защита и за готвене и вероятно са направили прости подслони от клони. Вероятно са използвали животински кожи за топлина и облекло. Те изработваха дървени и каменни инструменти.

Европейската история на града започва около 400 години назад. През 1600-те години холандската източноиндийска компания използва спокойните води на залива Салданя като място за ремонт на своите ветроходни кораби. Французите използваха Schaapeneiland (разположен на един хвърлей от плажа Langebaan) като място за съхранение на китово масло и кожи от тюлени (те го наричаха “Isle à la Biche”). Съвсем наскоро китоловната станция се намираше в Донкергат и все още се вижда от града. Напомняне за китоловната история на Лангебаан е гарпунният пистолет пред Общинските сгради.

Лангебаан е добре известен, тъй като е орнитологичната столица на Южна Африка, регистрира най-големите находища на стриди в света и се радва на умерен климат с хладен въздух и дълги слънчеви дни. През зимата никога не е много студено и дългите летни дни никога не са непоносимо горещи.

За да защити културата си като селце за риболов, почивка и пенсиониране, градът не позволява никакви индустрии. Мекият климат, красивата обстановка и спокойните води осигуряват постоянен поток от посетители.

За да разгледате района с класически мотоциклети, моля, посетете African Dream Motorcycle Adventures [http://www.dreamadventures.co.za]

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta