Преподаване на английска граматика: Сравнителни изрази с помощта на животни

П

Извършване на сравнения на английски език

Има няколко начина за ефективно сравнение на английски език. Използването на тези изрази с животни е един от най-интересните и цветни начини за това. Ето някои от най-често срещаните метафори и сравнения в разговорна употреба.

Голям като кит

С някои видове с тегло до 180 тона (200 къси тона) и дължина до 98 фута (30 метра), китовете са едни от най-големите животни, познати в момента на човека.

Слепи като прилеп

Макар и не съвсем вярно, прилепите всъщност не са слепи. Те са просто пригодени да избягват препятствия и да намират плячка или храна в почти абсолютен мрак.

Смел като лъв

– Мислиш ли, че магьосникът би могъл да ми даде малко смелост? – попита Страхливият лъв. “Разбира се, че може”, отговори Дороти. “В крайна сметка лъвовете са известни със своята смелост.” Група лъвове, наречена Гордост, често ще атакува плячка, работеща заедно. Колективно те могат да атакуват животни, дори по-големи от себе си, като слонове.

Зает като пчела

Постоянно търсейки нови полета с цветя и източници на сладък нектар, пчелите всъщност са запалени работници и като такива остават заети.

Луд като луд

Много подобен на сравнителния израз “глупав като гъска“, което се отнася до непредсказуемо, странно или необичайно поведение, особено когато е с хумористичен характер. The Loon е северноамериканска водна птица, която е известна със своите лудории в дивата природа.

Тъп като вол

Въпреки огромния си размер и тежкото си тегло, воловете (множеството вол) не са известни със своята умствена пъргавина. С прости нужди от фураж, груба сила и способност да се движат неуморно, те се използват в селското стопанство за теглене на тежки плугове и вагони в цяла Азия.

Бърз като заек Джак

Ако някога ви се е случвало заек да избухне от прикритие с почти пълна скорост близо до вас, със сигурност ще разберете защо този израз изглежда толкова подходящ.

Щастлив като мида

Докато мекотелите като стриди и миди всъщност нямат емоции, те реагират на дразнене, като например дават перли. Тъй като те никога не се оплакват и изглеждат „усмихнати“, когато са отворени, този израз еволюира.

Прилепнал като бъг в килим

Този израз просто означава да бъдете изключително удобни, тихи и доволни до степен да не искате да се движите.

Горд като паун

Подобно на паун, който разпространява цветното си оперение, за да впечатли и привлече партньор, човек, демонстриращ гордост, особено във външния си вид, може да бъде описан с помощта на този израз.

Тиха като мишка

Със способността си да пълзи и пълзи безшумно, този израз със сигурност е разбираем.

Глупаво като гъска

Гъските (множествено число на гъска) не са непознати за непостоянното поведение, особено когато са уплашени, обезпокоени или възбудени по друг начин. Човек, който често проявява непостоянно, непредсказуемо, странно или необичайно поведение, може да бъде наричан „глупав като гъска“. Вижте също, “луд като лун. “

Хлъзгав като змиорка

Това е гладкото покритие от водоустойчива лигавица, покриващо тялото му, което прави змиорките почти невъзможни за задържане. Те ще се извиват, изкривяват и извиват, за да се освободят, правейки този израз напълно подходящ.

Бавна като костенурка

Да, вярно е, че костенурките се движат с типично спокойно темпо. Но те могат да спринтират на къси разстояния и да правят кратки скокове, когато са заплашени.

Хитър като лисица

Един от най-умните хищници на природата, лисицата ще използва козлите си, за да решава проблеми, позволяващи й да стигне до източници на храна, като например в навеси, заграждения за птици и уловени капани за бягство. Те също са бързи, силни за своите размери и проявяват необичайна хитрост при постигане на целите си.

За да научите повече английска граматика

За повече информация и някои динамични изображения, свързани с тези сравнителни изрази, използващи животни, не забравяйте да видите придружаващото слайдшоу, “Голям като кит и други сравнителни изрази, използващи животни“в http://www.slideshare.net/larrymlynch3/comparative-expressions-using-animals.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta