6 неща, които трябва да правите в Нова Англия, докато сте живи

6

Виждали сте тези книги и списъци с „21 неща, които трябва да правите, докато сте живи“, ето ви моят нов обрат в Нова Англия по цялата тази тема – насладете се!

РАЗХОДЕТЕ СТРАХОТНИЯ ПЛАЖ НА CAPE COD:

Известен участък от националния морски бряг на Кейп Код е плажът Coastguard – началото на така наречения Голям плаж, наречен от Хенри Дейвид Торо. Районът включва и външния плаж, известен от Хенри Бестън в книгата му „Най-външната къща“ – истинска вила, но унищожена през бурята през 1978 г. Свързващите плажове и естественият процес на даване и вземане на ерозия на това геологично чудо не само една от най-великите разходки на плажа в света, но и стъпка през историята – а извън сезона вероятно ще имате всичко за себе си.

РАЗКАЖЕТЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУШЕН БАЛОН НАД ЗЕЛЕНИТЕ ПЛАНИНИ:

Докато балоните с горещ въздух могат да излитат от повечето открити пространства, има места, които осигуряват по-добри атмосферни условия от други. В Нова Англия едно от тези идеални места е районът Stowe и Lake Champlain във Върмонт. Разходките с балон с горещ въздух осигуряват живописни гледки към планината Мансфийлд, Зелените планини и Адирондак в Ню Йорк. Но това е уникалното усещане да плаваш спокойно и да се носиш с ветровете над дърветата, фермите и полетата на Върмонт, които създават спомените. Понякога се чувствате част от вятъра и дори не осъзнавате, че се движите.

КЛИМБ МТ. УАШИНГТОН В БЯЛИТЕ ПЛАНИНИ НА НОВ ХАМПШИР:

На 6,288 фута това е най-високият връх на североизток и притежател на най-високата регистрирана скорост на вятъра навсякъде по света от 231 mph. Това е планина, покрита с облаци повече от 50% от годината и където сняг може да падне през всеки месец. Слънчев ден в основата при стартиране може да се превърне в бушуваща виелица към върха 4 часа по-късно. Популярни пътеки се движат от Pinkham Notch със средно 10-часово пътуване. Ще трябва да се подготвите и да сте добре подготвени за този напрегнат, но ползотворен поход.

ВИЖТЕ НОВОТО АНГЛИЙСКО СЪЩЕСТВЯВАНЕ ОТ ОКТОМВРИ:

Има много места по света, които преживяват великолепно и цветно падане. Но природата спасява най-ослепителното изложение за събитието за падане на листата в Нова Англия.

Климатът на Нова Англия и разнообразието от дървета създават уникална комбинация, която осигурява великолепен показ на огнени червени, светещи портокали, златистожълти и богати кафяви, които покриват дърветата в продължение на седмици, докато есента мете региона. Части от Мейн могат да достигнат своя връх в края на септември, Върмонт и Ню Хемпшир в началото до средата на октомври, като най-добрият изглед за южната част на Нова Англия е средно средата на края на октомври.

ПОДКАЖЕТЕ КРАТЕН ГЛЕДОВ КРУИЗ ДО БАНКА STELLWAGEN:

Банката Stellwagen е подводно плато в устието на залива Масачузетс и е определено като Национално морско светилище през 1992 г. Популярни сред бозайниците, които посещават банката, са китовете. Круизите за наблюдение на китове тръгват от пристанищата и пристанищата по крайбрежието на Масачузетс … и всички се отправят към банка Stellwagen. Сезонът за наблюдение на китове продължава от април до октомври. Не мисля, че някога съм се чувствал толкова смирен, както да гледам 40-тонен величествен гърбав танц и игра на газирана вода и да се чудя … кой се забавлява най-много.

ЦИКЛИРАЙТЕ ПЪТИЩАТА В НАЦИОНАЛНИЯ ПАРК АКАДИЯ:

Националният парк Акадия в Мейн е единственият национален парк в Нова Англия и първият определен на изток от Мисисипи. По-голямата част от парка е на остров Mount Desert и включва планини, фиорд, езера, езера, стотици мили пешеходни пътеки и живописния Loop Road. Но един от най-приятните начини за разглеждане на парка е колоезденето по някои от 57-километровите каменисти пътища, установени от Джон Рокфелер-младши, между 1913 и 1940 г. Мрежата от чакълести пътища е взаимосвързана и преминава през някои от най-популярните и живописни зони в парка.

И тук свърши мястото ми, така че посетете сайта ми, за да получите пълния списък.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta