10 факти, задвижвани с четири колела (4WD), които не знаете

1

През последните години 4WD еволюира от хоби до типичен начин на живот в автомобилизма, обслужващ големи семейства, индустрии и бизнес. Превозните средства с четири колела осигуряват толкова необходимата подкрепа за семейства, които често са мобилни, индустрии, които изискват достъп до места, които обикновените превозни средства не могат да преминат, и нуждата на човек да има нещо по-голямо и мощно за тези случаи, „в случай, че имам нужда“.

След години на импровизация и еволюция, 4WD има своя дял от факти и любопитни факти, които са едновременно забавни и полезни знания. Ето някои от тях, които със сигурност ще увеличат интереса ви към 4WD.

  1. 1898 г., Латил (френски) Построява трактор с пистолет 4×4 по време на Втората световна война. Тази концепция произтича от неговото производство на силови агрегати като заместител на валовете на предния мост и конски каруци.
  2. Първото 4WD превозно средство е проектирано от Фердинанд Порше (основател на автомобилите на Порше). Той е проектирал превозното средство, когато е бил на 25 години.
  3. Първият механичен 4WD е построен от холандската компания Jacobus Spyker през 1902 г.
  4. Автомобилната компания с четирите колела задвижва (FWD) построява първото американско превозно средство през 1911 г. FWD доставя 4WD камиони както на британските, така и на американските морски пехотинци през Първата световна война.
  5. Mercedes и BMW последват през 1926 г. с линията си 4WD превозни средства за търговска консумация.
  6. “Wankertank” или “Toorak Tractor”: разговорни имена за 4WD, често срещани в и около района на Мелбърн. Wankertank са 4WD, които се карат само из града, докато Toorak Tractor е име, отнасящо се до ексклузивното източно предградие Toorak, където тези превозни средства са най-често срещани.
  7. Първият 4WD Формула 1 състезателен автомобил е Ferguson P99 Climax. Той остава най-известният образец за събиране на близнаци, претендиращи за слава. Първият автомобил с 4WD и последният автомобил с преден двигател, който някога е имал място в състезание от F1.
  8. Най-радикалното 4WD превозно средство е направено от руски производител на бронирани автомобили Russo Baltique, който наред с всички други детайли на превозното средство използва кожената кожа на пениса като покритие на седалката. Руската автомобилна компания произвежда превозни средства за безопасност за руските царе и висши служители. Превозното средство носи името Dartz Prombron Monacco Red Diamond Edition, за което се твърди, че е най-скъпото превозно средство в света по това време. Скъпо е, със позлатени бронирани прозорци, ауспух от волфрам, диамант и инкрустирани с рубин габарити и кевларово покритие за екстериора. Недостигът на кожа от пенис на китове е бил проблем, докато не се появят факти, че пенисът на синия кит може да нарасне до 2,4 метра. Досега производителят не е споменал вида китове, от които те получават кожата на пениса.
  9. Първото в света задвижвано с педал 4WD превозно средство е създадено от германски колега Франк Фраун и го нарича Trailcart. Trailcart е метаморфоза на планински велосипед и 4WD с 290Nn въртящ момент. 400 мм изместване на оста, което му помага да овладее неравен терен. Това изобретение получава някои сериозни отзиви от инвеститори, сред които Land Rover, който е тествал автомобила в парка му с препятствия във Вулфрат, Германия.
  10. Австралийците са най-големите купувачи на 4WD автомобили в света.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta