4 неща, които трябва да имате предвид при отглеждането на други риби с вашия домашен любимец раци

4

Ако ще имате домашен любимец рак, има няколко неща, които бихте могли да помислите. След като съм имал домашен рак в продължение на почти три години, научих няколко важни неща за грижите за домашни раци.

Размерът на резервоара е от значение

Първо, размерът на резервоара ще бъде доста важен, ако планирате да имате раци и други риби. От една страна, раците са много мръсни същества. Раците могат доста бързо да замърсят резервоара от отпадъците, които произвеждат. Поради тази причина бих предложил поне резервоар от двадесет галона. Лично аз успях да държа собствените си раци в резервоар от десет галона. Това обаче изискваше по-честа смяна на водата, за да поддържа резервоара да изглежда свеж и чист.

Също така, по-голям резервоар ще осигури повече място за вашите раци и други риби. Това е добре, тъй като раците са много териториални същества.

Видове съотборници

Раците са агресивни същества. Те са всеядни животни, които не обичат нищо повече от това да си хванат ноктите и да го изядат. Те нямат проблем да ядат друга риба в резервоара ви, растенията и дори други раци, ако ги имате.

Така че, ако планирате да имате и други риби във вашия аквариум заедно с вашите домашни любимци раци, вземете риби, които също са агресивни. Рибите, които плуват близо до горната част на резервоара и които са бързи, също работят отлично.

Понастоящем в резервоара ми от двадесет галона има риба с топори и червена акула, заедно със синия ми рак. Червената опашка акула всъщност живее с моите домашни раци от около две години. Разработено е много добре, защото и той е агресивен, плува близо до горната част на резервоара и е бърз плувец. Това не означава, че моят рак не се опитва да го грабне от време на време, той го прави.

Не забравяйте, че рибите, които са бавни и плуват близо до дъното на рибния резервоар, където живеят раци, е много вероятно да бъдат изядени. Загубих няколко риби рано, защото те бяха бавно плуващи риби.

Хранене

Моят опит е, че ако държа раците си добре хранени, те не винаги са толкова агресивни. Очевидно е, че колкото по-гладен е един рак, толкова по-вероятно е да се опитате да ловите и да уловите другите си риби. Така че дръжте раците си нахранени, но разбира се, не го прехранвайте.

Вземете скривалище

Вашите раци се нуждаят от скривалище. Отново, раците са териториални и обичат да имат къде да се ровят. Това е особено вярно и важно, когато вашият домашен любимец раци линее. Защото когато един рак се линее, той също се превръща в мишена за други същества в резервоара, тъй като е слаб. Скривалищата са евтини и могат да бъдат закупени във всеки магазин за домашни любимци. Или можете просто да ги направите от PVC тръба.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta