6 Естествени добавки, които помагат за отстраняване на бурсит и коляното на домакинята

6

Коляно на домакиня

Бурситът е състояние, което може да засегне повечето стави в телата ни. Когато се появи в коляното, често се нарича коляно на домашни прислужници. Има много различни причини, поради които може да бъде причинено, но може да бъде причинено поради напрежение от дейности като домакинска работа, градинарство и молитва, поставени на колене. Често засяга работниците, които коленичат продължително време в работата си, като килими и водопроводчици. Може да се свърже и лоша циркулация, известна като “Вода на коляното”.

Лекарства, отпускани по лекарско предписание и без рецепта за лечение на коляното на домакиня

Моля, имайте предвид, че почти всички болкоуспокояващи крият известна степен за здравето, ако се използват продължително време. НСПВС (нестероидни противовъзпалителни лекарства) са свързани със загуба на слуха и шум в ушите. По ирония на съдбата, те също могат да причинят главоболие, ако се използват редовно. Тези болкоуспокояващи обикновено намаляват и белодробния капацитет, така че най-добре ги избягвайте, ако сте спортист или страдате от астма.

· Ибупрофен. Това е мощен болкоуспокояващ, който е по-известен с търговските си наименования като Нурофен. Това е нестероидно противовъзпалително лекарство и намалява възпалението на бурсата или торбата с течност в коляното.

· Кокодамол. Две изключително често използвани болкоуспокояващи са Парацетомол и Кодеин. Ко-Кодамол е просто комбинация от тези два болкоуспокояващи и се използва за потискане на болката. Силата на препарата се определя от количеството на използвания кодеин и има много различни налични концентрации. Има обаче странични ефекти, често се чувствате гадно, има запек и сухота в устата.

· Парацетамол. Парацетамолът е известен също като ацетаминофен. Това е едно от най-често използваните лекарства и осигурява облекчаване на болката както за възрастни, така и за деца. Всъщност действа по изключително сходен начин с аспирина. Увеличаването на дозата обаче няма да увеличи облекчаването на болката и не намалява възпалението при лечение на коляното на домакинята. Препоръчителната доза за възрастни е две таблетки от 500 mg. Достъпът до него е лесен, но предозирането може да бъде животозастрашаващо и да причини увреждане на черния дроб.

· Кодеин фосфат. Кодеин фосфатът е по-малко популярно болкоуспокояващо средство, което има три размера – 15 mg, 30 mg и 60 mg. Обичайните странични ефекти от приема му са обрив и сърбеж на кожата, затруднено дишане, зачервяване, по-често изпотяване в норма, гадене и много други. Има много странични ефекти на този болкоуспокояващ.

· Напроксен. Naproxen обикновено се използва за намаляване на възпалението, при много състояния, не само болка в коляното. Има някои странични ефекти, които включват главоболие, сънливост и киселини, наред с други.

· Комбинирани продукти. Има много по-силни предписания, които смесват различни болкоуспокояващи, както и други синергични вещества като кофеин. Те помагат за увеличаване на ефекта на болка.

6 Естествени подходи за лечение на домашни прислужници на коляното.

· Крем Everflex. Това е търговски крем, който се втрива в коляното и използва предимно MSM, естествено вещество като болкоуспокояващо средство. Анекдотичните данни сочат, че това може да бъде ефективно.

· Глюкозамин. Tтова е гликонутриент, който се среща естествено в диетите ни. Често обаче липсва при бързите храни. Всъщност с напредването на възрастта трябва да получаваме повече от това, за да защитим ставите и много други процеси. Това е едно от многото вещества, които формират нашите стави. Много изследвания през 80-те години показват, че тя може да бъде много ефективна при ставни проблеми. Най-мощната форма е акулов хрущял.

· Хондроитин сулфат. Това помага да се увеличи количеството помощ за вода в тъканите на нашите стави, което им помага да действат по-ефективно като амортисьори. Той работи много добре с глюкозамин. Това се случва и при хрущяла на акула, което прави това много просто и ефективно лечение.

· Дяволски нокът- Той е естествен болкоуспокояващ и често изглежда действа, когато лекарствата се провалят. Това обаче разстрои обвивките на стомаха ви.

· МСМ. Е форма на сяра и тя е една от основните съставки на вашите стави. Помага за възстановяване на ставите, намаляване на възпалението и е болкоуспокояващо.

· Куркума. Да, точно така, къри на прах! Куркумата е широко изследвана и показана в продължение на хиляди години, за да помогне за намаляване на възпалението без много странични ефекти. Както при всяко къри, твърде много ще има предвидими ефекти ……

· Кора от бяла върба. Ефективно, форма на аспирин. Активната му съставка е салицин и е изключително добър за облекчаване на дискомфорта.

Много от тях работят заедно синергично. Например, глюкозамин, хондроитин и MSM изглежда работят много по-добре в комбинация. Ако вашият бурсит не е твърде тежък, изглежда си струва да опитате естествено лекарство, тъй като фармацевтичните лекарства могат да имат изключително неприятни странични ефекти.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta