Моите лични любими средства срещу Candida (противогъбични)

М

Candida може да имитира, причинява или влошава симптомите на фибромиалгия и синдром на хронична умора. Поради тази причина естественият подход към тези автоимунни заболявания трябва да включва план за борба с кандида. Следва списък с любимите ми средства. (Те трябва да се комбинират с диета против кандида, за да бъдат ефективни.)

Масло от риган-

Маслото от риган се използва като лекарство в продължение на хиляди години и е доказано, че е мощно срещу широк спектър от бактерии, гъбички като Candida и паразити. Маслото от риган е сравнено с фармацевтичното лекарство Нистатин и е установено, че е също толкова мощно. Също така, проучвания, проведени в Georgetown University Medical, установяват, че маслото потиска растежа на стафилококови бактерии толкова ефективно, колкото конвенционалните антибиотици.

Германиев сескиоксид-

Всички практикуващи имат свои лични фаворити, когато става въпрос за лечение с Candida / противогъбични. (Ограничавам списъка си до тези, които лично съм използвал и съм намерил за ефективни.) При кандидоза, синдром на Епщайн-Бар и алергии, д-р Лестър Роуз, д-р, препоръчва германиев сескиоксид (Ge-132). Той започва своите пациенти на 600 mg дневно и ги намалява до 150 mg в продължение на три седмици. Той прави това в комбинация с добавките CoQ10 по 60 mg два пъти дневно и 3 таблетки SOD (супероксид дисмутаза). Смята се, че германийът е ефективен срещу дрожди и вируси, тъй като увеличава кислорода в тялото и тези организми са чувствителни към кислород. Екстракт от семена на грейпфрут (екстракт от цитрусови семена)

Екстракт от семена на грейпфрут-

Екстрактът от семена на грейпфрут (GSE) е естествен широкоспектърен антибиотик. Доказано е също, че е ефективен срещу някои вируси и дрожди Candida. Този екстракт е проучен за употреба срещу Staphylococcus (Staph), Streptococcus (Strep), Salmonella, Chlamydia trachomatis, Herpes simplex 1, Influenza A2 и вируса на морбили. Може да се използва и като нетоксичен дезинфектант за ръце. Бразилско проучване установи, че е почти толкова ефективно за дезинфекция на кожата, колкото предлагания в търговската мрежа хирургически сапун.

Забележка: Чувствителните към цитрусови плодове могат да развият алергия към семената на грейпфрута.

Масло от черен дроб на акула-

Състав в маслото от черен дроб на акула, Скваламин, е установен за ефективен срещу дрожди от университета Джон Хопкинс.

Пробиотици

След като кандидата е обрасла, колонията на добри бактерии в организма, които трябва да заселят червата, не може да бъде възстановена без лечение. Пробиотиците са необходими, за да се намали популацията на кандида.

Храносмилателни ензими-

Предполага се, че храносмилателните ензими действат, като разграждат Candida по същия начин, по който разграждат храната.

Забележка: Това не е предназначено за медицински съвет.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta