Защо гмуркането в Тайланд е толкова популярно

З

Тъй като Банкок вече е официално най-посещаваният град в света, все повече хора посещават Тайланд, за да участват в гмуркане с PADI. Страната е известна със своите планински преходи, фантастично пазаруване, вкусна храна, девствени плажове и, разбира се, безопасни, но вълнуващи преживявания с гмуркане. Въпреки че има други дестинации по света, които могат да предложат по-екстремно или по-удобно гмуркане, и страни с по-развита инфраструктура, Тайланд разполага с това, което някои описват като перфектния баланс на всичко. От приветливите местни жители и вкусната храна, която сервират, до плуването или гмуркането с шнорхел с китова акула, изглежда, че в Земята на усмивките има точното количество от всичко.

Повечето биха признали, че за най-доброто развлекателно гмуркане в света Тайланд е изправен пред ожесточена конкуренция с Индонезия и някои части на Карибите. Трябва обаче да се вземе предвид какво трябва да се жертва, за да влезе във водата на тези места. Индонезийското гмуркане може да предложи някои по-екстремни или цветни места за гмуркане, но транспортните системи в страната са далеч зад тези на Тайланд. Някои твърдят, че Централна Америка има твърде много трафик на лодки в най-добрите дестинации за гмуркане, като прекалената практика е и за гмуркане на акули.

Може също така да се твърди, че има по-добри страни от Тайланд, които да посетите за обслужване, удобство и качество, но имат ли тези други места страхотни дестинации за гмуркане на конкурентни цени? След като вземете предвид любезните и гостоприемни местни хора и фантастичната и евтина храна, Тайланд излиза на върха отново и отново.

Къде е най-доброто място за гмуркане в Тайланд? Докато потопеният връх, известен като скалата Ришельо, е може би най-добрият сайт за единично гмуркане в Кралството, Симиланските острови, на 90 км. по-на юг и по-близо до Пукет, е може би най-доброто място за гмуркане в Тайланд. Повече от двадесет прекрасни подводни оазиса с милиони същества, за да видите осеяни около осем необитаеми острова само на няколко часа от луксозни хотели. Кох Симилан е в Андаманско море, на западното крайбрежие на Тайланд. Въпреки че Ко Тао, на източното крайбрежие и в Тайландския залив, може би приема повече туристи за гмуркане от тези на Ко Симилан, по-доброто гмуркане със сигурност се намира при последния. По-дълбоките и чисти води имат по-голяма видимост, а морският живот е по-разнообразен и пъстър и с по-голям брой.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta