Detroit Travel – En sykkeltur gjennom Corktown og Mexicantown

D

Mine oppdagelser av Detroit tok sakte men sikkert slutt, og jeg hadde sett så mange interessante steder allerede i min virvelvindtur de siste fire dagene. Rett før jeg var klar til å hoppe over grensen til Windsor igjen, hadde jeg enda et eventyr på timeplanen: en sykkeltur i Sørvest -Detroit for å dekke Corktown og Mexicantown.

Etter en mettende frokost på Inn på Ferry Street tok jeg deres gratis skyttelbuss til sentrum til Rivard Plaza, like ved Detroit Riverwalk. Kl. 10 møtte jeg Kelly Kavanaugh, medeier av Wheelhouse Detroit, sentrum av Detroits første sykkelutleie på mer enn 30 år. Wheelhouse tilbyr også sykkelreparasjoner og service og tilbyr en rekke turer i forskjellige Detroit -nabolag.

Wheelhouse Detroit ble grunnlagt av vennene Kelli Kavanaugh og Karen Gage, to unge kvinner som har vært aktive i Detroit non-profit og byplanlegging i årevis. Utstyrt med råd fra andre gründere, startfinansiering fra byens mikrokredittprogram og egne besparelser, begynte de på gründerforetaket og kjøpte 30 sykler som inkluderer komfortable cruisere, terrengsykler i byen, barnesykler, tilhengere og til og med en tandem.

Syklene deres er laget av Kona, en filantropisk tilbøyelig produsent som donerer sykler til ideelle organisasjoner i Afrika. Sammen med andre mennesker jeg har møtt de siste fire dagene, er Kelli og Karen et eksempel på den nye rasen av Detroit -gründere som kombinerer sin kjærlighet til byen med hardt arbeid og gründerkreativitet.

På en strålende, men ganske kul og vindfull oktoberdag dro Kelli og jeg vestover langs Detroit Riverwalk og passerte raskt General Motor Renaissance Center og Hart Plaza, Detroit sivile sentrum. Detroit International Riverfront dekker et område som strekker seg fra Ambassador Bridge til Belle Isle og omfatter mange parker, restauranter, butikker, skyskrapere og boligområder langs Detroit River. Hundrevis av millioner dollar har blitt samlet inn de siste årene for å revitalisere dette omfattende området.

Detroit Riverwalk er en rekreasjons flerbrukssti som strekker seg nesten 9 km langs Detroits elvebredde og gir separate baner for fotgjengere og syklister eller inline -skatere. Wheelhouse Detroit ligger inne i Rivard Plaza, et utendørs rom med Cullen Family Carousel, et innlagt granittkart over Detroit River, fontener og hager. Rivard Plaza ble åpnet i juni 2007 og har også Riverwalk Cafe.

Sykling vestover på Riverwalk begynte Kelli å fortelle meg om hennes satsning og om lidenskapen for sykling i Detroit. Siden byen er ganske spredt og mye av trafikken konsentrerer seg om byens karakteristiske senkede motorveier, er sentrumsområdet overraskende fri for trafikkbelastning og sykkelvennlig. De siste fire dagene i Detroit har jeg ikke støtt på noen trafikkork i sentrum, en overraskende opplevelse når du kommer fra et trafikkfylt sted som Toronto.

Da vi tråkket mot vinden passerte vi flere flere Detroit -landemerker – Cobo Arena, Cobo Convention Center og Joe Louis Arena – hjemmet til Detroit Red Wings. Etter å ha forlatt sentrumsområdet, dro vi til sørvestlige Detroit.

Det første nabolaget som hilste på oss var Corktown, Detroits eldste nabolag, så oppkalt etter de irske immigranter fra County Cork som slo seg ned her. Husene i dette området dateres tilbake til 1834 og har pent restaurerte viktorianske hjem, mange av dem lyst malt. Corktown har også mange kule forsamlingssteder og spisesteder, inkludert det funky Zeitgeist Gallery, en bar som heter Nemo’s og ble kåret til nr. 3 “perfekt sportsbar i USA av Sports Illustrated, og LJ.’s – et hipt karaoke -sted, også som et bredt spekter av andre forskjellige restauranter.

Vi sneket oss gjennom dette hyggelige nabolaget og krysset en jernbanebro som ga en perfekt utsikt over en av Detroits mest fantastiske arkitektoniske strukturer: Michigan Central Depot, også kalt Michigan Central Station. Selv om den nå er forlatt og i dårlig stand, er Michigan Central Station en jernbanestasjon som ble bygget i 1913 for Michigan Central Railroad. Den viktigste Beaux-Arts jernbanestasjonen flankeres av et kontortårn på 18 etasjer, en monumental bygning hvis kontur dominerer South-West Detroits skyline. På grunn av sin rene størrelse og sine praktfulle arkitektoniske detaljer, er Michigan Central Depot fortsatt en av Detroits mest imponerende bygninger, til tross for den triste nåværende tilstanden.

Forbi jernbanebroen kom vi til Mexicantown, et pulserende nabolag som har gjennomgått betydelig økonomisk vekst de siste årene. Kelly viste meg Michigan International Welcome Center, en helt ny kommersiell utvikling i umiddelbar nærhet av Ambassador Bridge. 85 bedrifter vil ønske besøkende velkommen i The Mercado, og de vil tilfredsstille både lokalbefolkningen og utenlandske med et bredt utvalg av varer.

Lenger vest syklet vi av en lang stripe meksikanske restauranter som inkluderer populære spisesteder som Mexican Village, El Zocalo, Evie’s Tamales, Lupita’s og Xochimilco. En tur gjennom dette nabolaget avslørte en omfattende samling sent viktorianske hjem foran store trær. Hovedgatene i området er Bagley Street og Vernor Street, som er flankert av mange butikkvinduer og spisesteder.

Borte fra hovedveiene og gjemt i nabolaget er St. Anne De Detroit katolske kirke, den åttende kirken på dette stedet hvis hjørnestein ble lagt i 1886. Kirken ble opprinnelig grunnlagt 26. juli 1701, to dager etter Antoine Mothe de la Cadillac (grunnleggeren av Detroit) og hans franske nybyggere ankom. I dag er det det nest eldste romersk -katolske prestegjeldet i USA. I dag inkluderer menigheten mange latinamerikanske sognebarn som kommer sammen for å tilbe i denne imponerende gotiske vekkelsesstrukturen.

Ett stopp på vår sykkeltur inkluderte Hotel Yorba, som inspirerte hitsingelen av Detroit garasjerockbandet “The White Stripes”. I dag tilbyr dette tidligere hotellet subsidierte boliger. Vi begynte å sykle tilbake til hovedveien og passerte Clark Park, en stor offentlig park på Detroits sørvestlige side. Når vi syklet østover på Vernor så vi en ny stripe med meksikansk eide virksomheter.

På vei tilbake stoppet vi foran Michigan Central Station der Kelly forklarte at dette er utgangspunktet for den årlige “Tour de Troit” -begivenheten, en 40 mil lang sykkeltur i Detroit som har tiltrukket seg sykkelentusiaster siden 2001 Både Kelli og hennes forretningspartner Karen har vært aktivt involvert i å hjelpe til med å organisere dette populære sykkelarrangementet. Oppmøtet økte fra 650 deltakere i 2007 til 1100 deltakere i 2008. Kelly forklarte at sykling definitivt tar fart i Detroit. Tour de Troit -arrangementet samler også inn penger til dedikerte sykkelstier.

Vi svingte nå inn på Michigan Avenue, en av Detroits hovedgater. Ved å stoppe regelmessig så vi på forskjellige barer, kafeer og gallerier som befolker denne strekningen. Et av våre siste stopp var på Old Tiger Stadium, det tidligere hjemmet til Detroit Tigers baseballlag. Stadionet ble opprinnelig åpnet i 1912 og dessverre delvis revet i 2008. En gruppe dedikerte lokale borgere kjemper for å holde de resterende delene av stadion intakte.

Turen vår ble avsluttet med en tur gjennom Detroits forretningsdistrikt i sentrum og endte tilbake på Wheelhouse plassering på Rivard Plaza. Gitt at jeg selv er en ivrig sykkelentusiast, var å utforske Detroit på to hjul et skikkelig høydepunkt for min fem dagers opphold i denne byen. Sykling er rett og slett den beste måten å oppdage en by på – slik at du kan dekke godt underlag i overkommelige hastigheter mens du får trengt trening. Å enkelt kunne stoppe hvor som helst er en stor fordel for en ivrig reisefotograf som meg.

Nå grundig oppfrisket takket jeg Kelli for at han introduserte meg for en helt annen side av Detroit og satte meg for å spise lunsj i det åpne uterommet foran Wintergarden på Renaissance Center. “RenCen”, det internasjonale hovedkvarteret for General Motors, består av syv skyskrapere sentrert rundt det 73 etasjers sentrale tårnet som holder Detroit Marriot Hotel. Denne strukturen har også vært den høyeste bygningen i Michigan siden 1977.

På toppen av hotellet finner du Coach Insignia, en fin restaurant med den mest fantastiske utsikten over byen. I 2003 renoverte GM hele komplekset til en pris av $ 500 millioner dollar, noe som la til Wintergarden på fem etasjer, et atrium med glass som er oversvømmet med utsikt over elven Detroit. Jeg tok lunsj, gikk ut og likte høstsolen og den praktfulle utsikten over elven til Windsor mens jeg reflekterte over mine fem actionfylte dager i Detroit.

Kort tid etter ringte jeg skytteltjenesten til vertshuset på Ferry Street og minutter senere ble jeg visket bort. Jeg tok et siste stopp i Greektown, et av Detroits mest populære underholdningsdistrikter. De fleste husene langs Monroe Street dateres tilbake til viktoriansk tid og har i dag restauranter og kafeer på hovednivå. Greektown Casino er en stor attraksjon i området.

Denne spennende morgenen hadde avsluttet mitt besøk i Detroit. Jeg hentet kofferten min, hoppet i bilen min og tok Detroit-Windsor-tunnelen tilbake til Canada. På vei tilbake til Toronto reflekterte jeg over hvilken spennende og fascinerende destinasjon Detroit hadde vært. I løpet av de siste dagene fikk jeg se så mange forskjellige fasetter av Detroit, og jeg hadde en sjanse til å møte flere mennesker som virkelig brenner for byen deres. Det er alltid flott å bli kjent med en by fra et insiders perspektiv.

Jeg hadde det veldig bra i Detroit, og de siste fem dagene hadde jeg sett så mange ting jeg aldri hadde forventet. Og jeg skjønte at det var så mange flere steder jeg ikke fikk sett.

Jeg tror jeg må legge igjen noe til neste gang …

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta