Egnede typer sykkel for alpint terrengsykling

E

I løpet av de siste to tiårene har alpint terrengsykling gått fra en litt nisjesport som semi-seriøse amatører og konkurransedyktige syklister har hatt for å utvide sin appell betraktelig til å inkludere annen demografi. Noen få rettidige markedsføringskampanjer, kombinert med områdets naturlige sjarm, har fått manges hode til å snu seg mot de franske og sveitsiske fjellene som et potensielt reisemål for en aktiv familie eller parferie.

Med denne økningen i popularitet kom selvfølgelig en parallell boom i salget for sportsykler, nemlig terrengsykler. Alpint terrengsykling er betydelig mer krevende, når det gjelder stabilitet og tekniske egenskaper, enn landeveissykling, og mange potensielle entusiaster som ønsker å delta i denne aktiviteten, blir tvunget til å kjøpe en ny, bedre sykkel. Og det er vanligvis der tvilen begynner.

Grunnen til at så mange hobbyister har spørsmål om hvilken sykkel som er best, har å gjøre med at dette er et særdeles teknisk område. De fleste har bare de vageste forestillinger om de forskjellige sykkeltypene som er tilgjengelige på markedet, og så snart samtalen vender seg mot det tekniske, begynner hjort-i-frontlysene å stirre.

Det er derfor denne artikkelen ikke vil søke å være en sterkt teknisk, sjargongfylt guide om den ideelle konfigurasjonen av en sykkel for terrengsykling i alpint terreng; Det er snarere en oversikt over de to syklene lekmenn og kvinner som bare ønsker å nyte en aktiv ferie kan velge før de tar av til de franske eller sveitsiske bakkene.

Alt om sykkelen

I motsetning til hva mindre informerte parter tror, ​​er disse syklene ikke den eneste sykkeltypen som er egnet for å takle alpinbakkene. Selv om de er den mest populære sykkeltypen som er sett rundt i området – og fortsatt er den mest solgte sykkeltypen over hele verden – kan besøkende til Alpene også velge en hybridsyklus for å oppnå god ytelse ute på banen.

Som navnet indikerer, er en hybrid egnet for både vei- eller baneoppgaver, så vel som terrengsykling. Selv om sykkelen ennå ikke er laget som kan utføre begge disse funksjonene til perfeksjon, har hybrider en tendens til å utføre hver av dem til en tilstrekkelig høy standard for å utgjøre et levedyktig alternativ.

Sammenlignet med MTB har hybridsykluser de tynnere og mykere dekkene som vanligvis finnes på landeveissykler, noe som gir dem en betydelig hastighetsfordel sammenlignet med deres klumpigere fjellspesifikke kolleger. Imidlertid klarer denne typen sykkel fortsatt å være betydelig mer motstandsdyktig enn en landeveissykkel, og dermed kombinere de beste egenskapene til begge kjøretøytypene i en praktisk pakke.

Til syvende og sist er det opp til rytteren å bestemme hvilken sykkeltype som passer best for hans eller hennes behov. Ved å gjøre det, bør de for eksempel ta hensyn til hvilken type alpint terrengsykling de skal delta i: for en blanding av landeveissykling og terrengsykkel vil en hybridsykkel være best, mens mer grei løype eller utforbakke kan være best med en “ren” terrengsykkel. Uansett hva den endelige avgjørelsen er, er det imidlertid viktig at syklistene vet hva de kjøper (og hvorfor) før de legger ut for å finne den perfekte syklusen.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta