En kort oversikt over nederlandske sykler

E

Alle sykler ser for tiden en økning i popularitet. Dette skyldes mange faktorer, inkludert miljøbevissthet, helseproblemer og bare finne gleden ved å sykle igjen. Mens folk velger å bytte inn bilene sine for de mer miljøvennlige tohjulene, tar regjeringene også varsel og implementerer flere sykkelfelt og støtter grupper for syklist. Av alle regjeringer som støtter sykler, har ingen vært mer progressive enn de i Nederland. Alt du trenger å gjøre er å gå til steder som Amsterdam for å se hvor mye sykkelen har tatt over. Det du også vil se er de helt forskjellige nederlandske syklene som er annerledes enn noen annen stil. Disse syklene har en rik historie og er populære av mange grunner. Her er en rask bakgrunn av den utrolig populære nederlandske sykkelen.

Omafeter
Omafiet er oversatt på nederlandsk som “bestemors sykkel”. Dette er for tiden den mest populære stilen for damer som kjører i Nederland. Sykkelen er tradisjonelt malt svart med en gjennomgående stålkonstruksjon. Styret er høyt, noe som gir rytteren en veldig oppreist posisjon når du sykler. Syklene har også stänkskjermer, dynamolamper, skjørtbeskyttelse og kommer med bare én hastighet. Syklene er mye tyngre enn tradisjonelle sykler som finnes i dag, men er fortsatt utrolig populære. I dag kan omafiet finnes i mange forskjellige farger og materialer, men det grunnleggende utseendet og designet har forblitt det samme. Designet på sykkelen gjør dem ideelle for flate byer der pendling med sykkel er hovedtransportmåten.

Opafeter
Opafiet er herreversjonen av den nederlandske sykkelen. På nederlandsk oversettes det som “bestefars sykkel”. Denne sykkelen har en lignende konstruksjon og funksjoner, men den har en “diamant” ramme som betyr at den øverste stangen er rett over. Denne “herre” -rammen betyr også at rytteren ikke er like oppreist som på en omafiet. Denne sykkelen i vintage -stil er fremdeles veldig populær blant både menn og kvinner i Nederland og rundt om i verden.

Bakfiets
En annen type nederlandsk sykkel som har blitt stadig mer populær de siste tiårene, er bakfiet. Denne sykkelen er en “boks” eller “bøtte” sykkel. Denne sykkeltypen har en åpen eller lukket boks beregnet på å transportere last, kjæledyr eller mennesker. Det er mange forskjellige varianter av denne sykkelen; noen har boksen på forsiden av en tohjuls bysykkel mens andre har dem bak, plassert mellom de to bakhjulene på en trike. Disse syklene har eksistert i over 100 år, men akkurat nå blir de populære igjen på grunn av den enkle måten folk kan transportere store lass rundt i dem. De er også populære blant foreldre i Nederland som trenger å ta barna til skolen.

Merker
Hvis du leter etter en nederlandsk vintage sykkel, vil du se etter gode tilbud på nettet. Vær forberedt på å betale ganske mye for en, ettersom disse syklene er utrolig populære og har en tendens til å gå fort. Du kan også se på å kjøpe en ny sykkel fra selskaper som Pashley og Velorbis. Imidlertid, hvis du kjøper nytt, forvent å betale ganske mye mer. Hvis prisen er skremmende, tenk på det på denne måten: dette er ikke bare en sykkel, det er transportmåten din og mye, mye billigere enn å kjøpe og kjøre bil. I tillegg er disse syklene ment å vare, slik at du ikke trenger å bekymre deg for at det går i stykker og trenger reparasjoner i nær fremtid.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta