Historien om terrengsykling og Schwinn "Klunker"

H

For mange betegner ordet “Klunker” et stort, tungt, massivt og litt klønete element. “Klunker” var faktisk en sykkelmodell laget av Schwinn-selskapet på slutten av 1970-tallet for å svare på ønsket om terrengsykling eller “Terrengsykling”.

Schwinn har en historie med å utvikle robuste, tunge, langlivede sykler. Schwinn -selskapets historie går tilbake til like før begynnelsen av 1900 -tallet, i Chicago. Senteret i sykkeluniverset var plassert der, og det var over 30 sykkelprodusenter som lagde omtrent en million sykler i året fra 1900 til 1905. Dessverre for dem ble bilen mer populær og motorsykler. Det var en kraftig nedgang i sykkelsalget frem til 1910.

Selv om mange sykkelprodusenter gikk ut av drift, overlevde noen få, inkludert Schwinn. På 1930 -tallet designet Schwinn en sykkel som bevisst lignet den populære motorsykkelen. Den hadde en stålramme, stålhjul og store ballongdekk. Den var robust og bygget for å vare, og disse egenskapene var viktigere enn å være lette på den tiden.

Schwinn fortsatte å lage stålsykler, selv om Europa og Japan begynte å eksperimentere med lette metaller i designene. På 1970-tallet i California begynte guttene å modifisere Schwinn Sting Ray-sykkelen og begynte å holde terrengløp. Denne terrengsykkelstilen ble kjent som “terrengsykling” og utstyret som ble brukt ble kalt “terrengsykler”. Schwinn modifiserte en av sine Sting Ray-sykler ved å legge til en 5-trinns girskifter, og kalte den “Klunker”. På grunn av ballonghjulene og den tunge stålrammen ble Klunker synonymt med tunge, klumpete gjenstander.

Europeiske og japanske sykkelprodusenter endret også sine lette sykler for å tilfredsstille det nye raseriet innen terrengsykling. Schwinn trodde det skulle bli en kortvarig kjepphest, og ignorerte først markedet. Da freestyle sykkeltriks, kjent som BMX, ble populær, kalte Schwinn det “usikker” og “farlig” oppførsel. Både terrengsykler og BMX var her for å bli, og Schwinn begynte å tilpasse seg sent for å fange mesteparten av økningen i sykkelsalget gjennom 1970 -tallet.

I dag huskes Schwinn-sykkelen for Sting Ray, og de velbygde, langvarige syklene på 1950- og 1960-tallet. Den yngre generasjonen har et annet syn på Schwinn, og kjenner neppe navnet, i det hele tatt. “Klunker” er ikke lenge kjent som et ord som er knyttet til sykkelprodusenten. Det er et begrep som den eldre generasjonen lett kan identifisere, og et som den yngre generasjonen aldri har brukt.

Schwinn erklærte konkurs i 2001, og deres navn og eiendeler ble kjøpt av andre sykkelprodusenter. Dessverre har kvaliteten og de langvarige egenskapene knyttet til det navnet ikke lenger noen betydning i sykkelverdenen i dag.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta