Hvordan finne riktig sykkelsadel for overvektige ryttere

H

Å finne den riktige sykkelsalen er avgjørende siden dette i stor grad påvirker rytterens komfort og ytelse i turen. Å velge riktig sal er faktisk utfordrende for alle ryttere uavhengig av vekt og størrelse. For tunge ryttere kan imidlertid den ekstra vekten og trykket på setet forårsake ubehag og belastning. Her er noen ting tunge ryttere kanskje vil vurdere når du velger en sal for sykkelkomfort.

Tenk på bredden på salen. Tanken med salen er å støtte de to “sittebenene” for å holde rytteren balansert på sykkelen. Tunge ryttere vil kanskje vurdere å velge en litt bredere sal for bedre støtte og komfort på baksiden, men ikke for bredt, da dette kan forårsake gnaging eller gnidning.

Vurder sadelputen. Det er en misforståelse at de beste salputene er de som er myke og tykke. Selv om denne typen pads kan være behagelige i begynnelsen, kan disse forårsake overdreven varme da disse absorberer mye trykk fra rytterens vekt og bevegelse og dermed skaper ubehag under turen. Eksperter antyder at tunge ryttere får et salsetet med fastere skum siden dette ikke raskt er kompakt i forhold til et skum eller en gelpute. Erfarne tunge ryttere er også enige om at det er lurt å velge en sal med minst demping, men fremdeles er behagelig for rytteren å sitte på. Det kan ta litt tid å bli vant til å sitte på en fast sal, men med tiden ville turen blitt mer behagelig.

Vurder holdbarhet. Fordi skumsalder lett slites ut for tunge ryttere, må disse byttes ut oftere enn en lettere syklist ville gjort. Eksperter antyder at skinnsadler kan være et godt alternativ for tunge ryttere siden disse er mer holdbare. Dessuten blir jo lengre rytteren på salen; setet blir støpt til rytterens anatomi.

Handle klokt. Det er tilrådelig at en rytter tester sykkelen før du kjøper den. Under prøveturen kan rytteren variere posisjoner på salen, sykle i forskjellige hastigheter, treffe noen støt og prøve oppoverbakke. På denne måten kan rytteren teste komforten i setet og stabiliteten til setet. Det foreslås også at rytteren også inspiserer skinnene på salen. Selv om chromoly er den rimeligste og egnet for de fleste ryttere, er titanskinner mer holdbare og langvarige.

Med tanke på alle faktorene er nøkkelen til å finne den rette salen optimal støtte og komfort for rytteren.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta