Hvordan velge og installere en tilpasset bensintank for motorsykkel

H

En tilpasset bensintank for motorsykkel er en av de viktigste tingene du trenger for din tilpassede motorsykkel. Det er brikken på sykkelen din som først vil bli lagt merke til, så sørg for at du får en god malingsjobb.

Å plukke ut en bensintank bør være relativt enkelt basert på det du leter etter. Når du ser etter den riktige bensintanken til motorsykkelen, vil du tenke på bekvemmelighet, pålitelighet og utseende.

I hovedsak, jo større din tilpassede bensintank for motorsykkel er, desto mindre trenger du å fylle opp, og jo mer kul maling du kan bruke. Jo mindre du stopper jo mer nyter du turen. Det er mange alternativer for en tilpasset bensintank for motorsykkel som du kan velge mellom. Det er mange bensintankstiler for motorsykler som kan bygges eller kjøpes for å passe dine behov. En av de mange tankene som er tilgjengelige for din motorsykkel (eller helikopter) er strekkstanker. Stretch -tanker ligner nøyaktig hva navnet tilsier. Strekktanken er litt lengre og strukket, så den ser kulere ut, følger linjene av sykkelen din og flyter bedre.

Vanligvis kan du finne denne typen gasstank i mange størrelser 2 “, 3” eller 5 “stretch, og du kan alltid sveise noen forlengelser for å få den til å passe din tur eller forme den direkte inn i rammeskinnene eller oljetanken.

Disse tilpassede bensintankene for motorsykkel er en blanding av gamle og nye bensintanker, og er et utmerket valg som kan utføre nesten alt du vil at din tilpassede motorsykkel skal kunne oppnå.

Deretter er det tilpassede tanker i “radikal” stil. Disse tankene ser bra ut på alle showbikes, men holder vanligvis ikke så mye gass, så vær forberedt på å stoppe oftere. Du bør også være forberedt på å diskutere sykkelen med de rundt deg mens du pumper drivstoff. Dette er iøynefallende stiltanker, som garantert får minivanføreren til å huske da han ikke ønsket annet enn sykkelen og jenta hans.

Det er også tonnevis med andre tanker, Sportster -tanker, King -tanker, Mustang -tanker, Dyna -tanker, Fatbob -tanker, peanøttanker, bobber -tanker, kistetanker, helikoptertanker. De kommer med en rekke gassdeksler: flush caps, pop-up caps, flystil og og … det er uendelig.

Alle tanker skal monteres for riktig montering, deretter fjernes, rengjøres og forsegles på innsiden og trykktestes før maling for å forhindre lekkasjer. Igjen, det er måter å forsegle tanken på, men uansett hvordan du gjør det, må det gjøres.

Når du monterer tanken, må du ikke stresse noen av festetappene når du strammer ned tanken. Dette kan føre til sprekker i overflaten og svekkelse av festetappene. Kontroller alle fester og drivstoffledninger før du fyller på drivstoff.

Et drivstoffilter på linje er alltid en god idé med ethvert drivstoffsystem. Ikke bare stol på skjermen rundt petcocken din for å holde smuss ute av forgasseren.

Nå velger du en tank som passer dine behov.

Kjør trygt og ikke gå tom for gass!

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta