Sikkerhetsmyter om motorsykkel

S

Enten du er en ny rytter eller du har syklet i mange år, har du kanskje hørt – eller kan til og med tro – noen av de mye sirkulerte mytene om motorsykkel. Hvis du tar handlinger basert på disse mytene, kan noen av dem skade deg eller til og med bli drept.

Hvis du kjenner en syklist som tror på noen av disse mytene, sørg for å rette dem til denne artikkelen!

Myte 1: Syklister bruker skinn fordi det får dem til å se kule ut

Selv om skinn ser kult ut, er det bare en bonus. Skinn, på grunn av sine unike egenskaper, er veldig beskyttende mot slitasje, kutt og skraper. Det er også veldig varmt, selv med vindkulden forårsaket av ridning på en kjølig dag. Sykkellær er vanligvis laget av okseskinn fordi det gir mer beskyttelse enn bøffelskinn eller griseskinn. Vi kjenner en rytter hvis forhjul gled på en ny, våt gatetjære, og han skled rett under pickupen som hadde stoppet foran ham. Selv om han hadde problemer med å vinke “ikke noe problem” til politimannen som dukket opp, og skulderen hans var vond i flere uker etterpå, var alt han hadde å vise for utslippet, et svart avskåret område på høyre skulder på den brune skinnjakken. Å bruke skinn er åpenbart ingen unnskyldning for hensynsløshet, men det kan absolutt bidra til å minimere kroppslig overflateskade.

Myte 2: Sjåfører i bur gir ikke et hoot om syklister

Det er ikke det at de ikke bryr seg – det er at de ikke ser deg. De leter ikke etter noen på en motorsykkel. Du kan hjelpe disse sjåførene med å se deg ved å bruke motorsykkelsikkerhetsutstyr, for eksempel en lys hjelm og fargerike klær. Motorsykkelhjelmer redder liv, det er et faktum. Du kan høre og se ganske bra med selv en helhjelm. Ha også riktig sikkerhetsutstyr på sykkelen din, inkludert lysere enn lager eller ekstra lys.

Myte 3: Jo høyere rørene er, jo tryggere er du

Hvis du noen gang har kjørt i en gruppe, vet du at du knapt kan høre sykkelen bak deg. Og syklene på siden av deg er heller ikke så høye, med mindre de er rett ved siden av deg. Så nei, høye rør kommer ikke til å gjøre folk som kjører bil oppmerksom på deg, spesielt hvis de har nesen begravet i mobiltelefonene, spiser, sminker seg, leser eller på annen måte blir distrahert.

Myte 4: Legg ned sykkelen hvis du skal krasje

Dette er det verste du kan gjøre. Når du sklir, har du en god sjanse for å bli brent ut av tro av eksosen, eller du kan skyve under et kjøretøy. Lær heller hvordan du bremser effektivt. Den eneste gangen det kan være bedre å legge ned sykkelen, er hvis du er på en forhøyet kjørebane, for eksempel en bro, og det eneste alternativet er å falle over autovernet til din død.

Myte 5: Overflategater er tryggere enn motorveier

Mange tror overflategater er tryggere enn motorveier på grunn av lavere hastigheter. Imidlertid er de faktisk farligere siden du har trafikk som kommer mot deg fra alle kanter, og ofte uventet, siden det er så vanskelig for bilister å “se” motorsykler. Du har folk som trekker seg fra sideveier, parkeringsplasser og innkjørsler. Det er ille nok når noen svinger rett på rødt og kutter av en bil fordi de har det travelt, men når personen gjør det mot en motorsykkel, er det mer skade enn bare en ødelagt skjerm. Motorveier er tryggere siden du alle går i samme retning – med mindre du har en beruset fyr som kjører i feil retning.

Ikke tro motorsykkelsikkerhetsmyter!

Du har kanskje hørt mange flere motorsykkelsikkerhetsmyter. Ikke tro dem. Hvis du hører noe som høres mistenkelig ut, gjør noen undersøkelser bare for å se hvor sant det er. Å ha riktig sikkerhetsutstyr vil redde livet ditt mer enn å gjøre noe gal som å dumpe sykkelen din med vilje.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta