Slik rengjør du sykkelen din på riktig måte

S

Å vaske sykkelen din kan virke som en enkel prosess hvis du er vant til å bare slange den ned. Men for de som er seriøse om å ta vare på sykkelen sin og holde den ikke bare i god form, men også å fungere bra, er det visse trinn du vil ta for å holde den ren og fungerer godt.

Samle verktøyene dine

Å vaske sykkelen din kan være en rotete prosess og å ha alle verktøyene samlet på ett sted før du begynner, vil gjøre prosessen mye enklere. Nedenfor er en liste over verktøyene du trenger. De fleste av disse verktøyene kan kjøpes i hvilken som helst sykkelbutikk.

  • Sykkelrengjøringsbørste
  • Sykkelkjedeskrubber – ikke veldig dyrt og fungerer som en sjarm!
  • Liten panne eller bolle
  • Avfettingsmiddel
  • Kjedesmøremiddel
  • To bøtter
  • Filler og eller svamper
  • Såpe
  • Vannslange
  • Reparasjonsstativ – Selv om ikke alle bruker et sykkelreparasjonsstativ for rengjøring av sykkelen, anbefales det, da det holder sykkelen på plass slik at du kan ta vare på detaljene. Et anbefalt merke som passer de fleste syklister er Park Tool PCS-10 Home Mechanic Bike Repair Stand.

La oss begynne…

Nå som verktøyene er samlet, har du byttet til noen gamle klær (et forkle fungerer utmerket, siden du sannsynligvis får fett på deg) fyll opp bøttene med varmt vann og legg såpen du ønsker til en av bøttene.

Hvis du er så heldig å eie et sykkelreparasjonsstativ, må du først rengjøre sykkelområdet som du skal klemme, og deretter feste sykkelstativets kjever og justere så sykkelen er stabil og stabil.

Start med kjeden

Derfra er det best å begynne med de mest skitne og skitne jobbene … rengjøring av kjetting og drivverk. Dette er en jobb som de fleste ikke liker å gjøre, men hvis du har kjøpt en kjedeskrubber, vil den gå mye raskere og være langt enklere.

Fjern først kjeden din, og hvis du bruker kjedeskrubberen, følg bare instruksjonene. Hvis ikke, hell litt avfettingsoppløsningsmiddel i en liten panne eller bolle og dynk kjedet i løsningsmidlet. La det stå et minutt eller to og fjern det deretter fra løsemidlet og skrubb med rengjøringsbørsten for sykkel.

Sett kjedet tilbake i løsemidlet (hvis løsemidlet er ekstremt skittent, må du kanskje bytte det ut med nytt løsningsmiddel) og trekke i tre minutter. Fjern deretter kjedet og tørk med en fille. Etter denne prosessen, legg kjeden i bøtte med varmt såpevann og gjenta denne prosessen. Kombinasjonen av rengjøring med løsningsmidlet og såpe og vann fungerer veldig bra.

Tips: Sørg for å tørke håndkle med en fille når du er ferdig, og fjern alt løsemiddelet før du setter kjedet tilbake på sykkelen.

Rengjør deretter giret og remskiven og kjedehjulene

For denne neste delen må du bruke løsemidlet og rengjøringsbørsten. Dypp børsten din i løsemiddelet, og børst deretter giret, remskiven og remskjermene. Vær ekstra forsiktig så du ikke drypper løsemidlet i bunnlager eller i navet.

Rengjøring av hjul og bakhjul

Avhengig av hvor skitne hjulene og bakhjulene er, må du kanskje fjerne dem fra sykkelen. Bruk penselen til å fjerne alt smuss og smuss.

Hvis du vil fjerne hjulene dine for å gjøre prosessen enklere, kan du. Fortsett å skrubbe med børsten og løsemiddelet for å rengjøre hver del av hjulet. Du må kanskje bruke en svamp for å rengjøre mellom eikene og felgen.

Rengjør rammen

Rengjøring av rammen på sykkelen din er ganske rett frem. Bruk løsemiddel om nødvendig eller bruk svampen med såpevann. Bruk penselen for vanskeligere å nå steder.

Den siste skyllingen

For siste skylling, bruk vannslangen på lavt trykk og spray sykkelen ovenfra og ned. La sykkelen tørke helt, og tilsett deretter et smøremiddel på kjedet, trinsehjul, svingpunkter og kabler.

Nå vil sykkelen din ikke bare se fantastisk ut, men den vil også fungere bedre. Få de riktige verktøyene og hold sykkelen ren for å forlenge levetiden og holde den i toppform.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta