Sykkelsete -nevropati

S

Hva er sykkelsete -nevropati?

En vanlig, men underrapportert sykkelskade er nevropati i sykkelsetet. Både mannlige og kvinnelige syklister kan oppleve symptomer som kan omfatte midlertidig nummenhet eller smerter i lysken og perinealområdet (plassert mellom testiklene eller skjeden og endetarmen) og til og med erektil eller seksuell dysfunksjon. Heldigvis er flertallet av disse tilfellene midlertidige, men det har vært rapporter om langvarig seksuell dysfunksjon.

Komprimering av pudendalnerven mellom sykkelsetet og bekkenbein antas å være hovedårsaken til symptomene. Komprimeringen skyldes at syklisten støtter kroppsvekten på et smalt sete.

En viktig faktor i utviklingen av denne typen nevropati ser ut til å være relatert til utformingen av sykkelsetet. Flere studier av forskjellige sykkelseteformer viste at bredere sykkelseter reduserer trykket på perinealområdet og resulterer i en nedgang i symptomer rapportert av syklister.

En studie av sykkelsete-nevropati som ble undersøkt av syklister som deltok i en sykkeltur på 500 kilometer, fant at nesten halvparten (45%) av syklistene led av mild og forbigående nummenhet, mens 2% opplevde symptomer som var alvorlige nok til å tvinge dem til midlertidig å slutte å ri. Forskere av en andre studie av 260 syklister som deltok i en 330 mil lang sykkeltur fant at av de svarende mennene rapporterte 22% symptomer på enten smerte eller nummenhet i pudendalområdet med tre mannlige syklister som rapporterte symptomer som varte lenger enn en måned.

Sykkelsete -nevropati er en like mulighetsskade og har også blitt dokumentert hos kvinnelige syklister. En studie av kvinnelige medlemmer av en sykkelklubb i Dallas fant at over en tredjedel (34%) av de kvinnelige syklistene opplevde perineal nummenhet knyttet til sykling ved minst en anledning.

Hovedbehandlingen og kuren for denne typen nevropati er justering av sykkelsetet og riktig sykkelposisjon. Disse endringene kan omfatte å vippe nesen på setet ned eller senke setehøyden for å avlaste trykket fra perineum. Andre anbefalinger inkluderer å la rytteren endre kjørestilen, for eksempel å stoppe ofte eller endre kjørestillinger. Noen ganger kan redusert treningsvolum også bidra til å lindre symptomer på grunn av nevropati i sykkelsetet.

Nyere sykkelseter med splittet nese eller senterutskjæring kan bidra til å begrense kompresjon på perinealområdet og forbedre eller løse symptomer. Studier av syklister på disse nyere setene har vist opptil 50% reduksjon i perinealt trykk og en resulterende reduksjon i rapporterte symptomer.

Forebygging av nevropati i sykkelsetet krever vanligvis riktig sykkeltilpasning og justeringer av en utdannet profesjonell. Å endre posisjoner ofte på sykkelsetet, for eksempel å stå for å avlaste trykket på perineum eller endre håndposisjoner fra styrets fall og hetter, kan endre bekkenposisjon.

Tilbake til sykling avhenger av forbedring av symptomene. Prognosen og gjenoppretting fra nevropati i sykkelsetet er veldig bra. Symptomene forsvinner vanligvis når trykket er avlastet fra perinealregionen. Gjenopprettingshastigheten kan imidlertid være variabel og kan påvirkes av hvor lang tid utøveren tidligere brukte på å sykle. Noen få saksrapporter avslører at det kan ta mer enn en måned å løse noen saker.

Vedvarende symptomer på nevropati og impotens kan fortsette til tross for endringer i sykkelsetet og treningsvolum, og kan indikere en annen etiologi av symptomene som diabetes eller et kardiovaskulært problem, og bør garantere evaluering av lege.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta