Sykkelstativer for biler – Vanlige feil man bør unngå når man kjøper bilstativ

S

Trenden med å kjøpe sykkelstativ til biler har økt ganske dramatisk de siste månedene. Dette har ikke bare å gjøre med de høye bensinkostnadene, men den økende populariteten til en veldig familieorientert sport. Problemet er at det også er mange returer av sykkelstativ fordi folk kjøper feil sykkelholder og ender opp med riper eller løse stativer og generelt er misfornøyd med kjøpet.

Så hvis du tenker på å få sykkelstativ til bil når som helst snart, kan du lese gjennom denne artikkelen for å finne ut hvilke vanlige feil du kan unngå når du kjøper en sykkelholder.

1. Velg riktig sykkelstativ for bilen din
Det er 5 hovedtyper av sykkelstativer for biler og lastebiler. De er takfeste, tiltfeste, bagasjeromsfeste, dekkfeste og lastebilfeste. Hvilken type stativ du kjøper vil avhenge av hvilken type bil du har blant noen andre ting.

Hvis du har en bil med luke og ingen festemottaker, vil valget ditt bli begrenset til et sykkelstativ for bagasjerom eller sykkelstativ på taket. Nå må du sjekke at modellen du går med, passer til bilen du kjører. Sørg også for at stativet inneholder alle ekstrautstyr som låser, ekstra stenger eller stropper hvis du trenger dem. Dyrere stativer har ofte god polstring for beskyttelse, livstidsgarantier og god kundestøtte, men de inneholder ikke alltid alle delene du trenger.

Det med liten skrift og anmeldelser av de fleste produktene vil snart gi deg beskjed.

Hvis du har en luke på baksiden, men ønsker et sykkelstativ til hengefeste, på grunn av at du trenger tilgang til bagasjerommet, er alt du trenger å gjøre å få montert en festemottaker. Før du skynder deg ut og kjøper en festemottaker, må du sørge for at du vet hvor mange centimeter det skal være slik at stativet ditt passer til det. Sørg også for å få sykkelstativet som er svingbart eller kan senkes. Noen modeller er fikset, så du kan ikke åpne bagasjerommet uansett!

2. Hva slags sykkel har du?
En 4 sykkelstativ vil bære 3 sykler komfortabelt, men du finner ofte at den fjerde bare vil presse inn om ikke i det hele tatt. Dette er fordi bæreren er designet for generelle rammer og ikke for damesykler, barnesykler, en tandem og så videre. Sørg for at sykkelrammen og størrelsen passer best til stativet du velger.

3. Velg et større snarere enn et mindre stativ
Syklister kommer så inn i ridningen at de ofte tauer hele familien inn. Så hvis du planlegger å skaffe deg bare en sykkelholder for en eller to sykler, kan du tenke på å skaffe deg en for 3 sykler. De er ikke så mye dyrere, og du vil mest sannsynlig finne deg selv å invitere en venn eller et familiemedlem fordi du har ekstra plass til venner.

4. Vær forsiktig med å skade lakkarbeidet på bilen din
Dette skjer med de som kjøper bagasjerommet som følger med stropper. Dette betyr ikke at denne typen stativ er dårlig, bare tar de nødvendige forholdsreglene for å forhindre riper. Du kan kjøpe billig gummipolstring og sette den mellom rammen og bilen for ekstra forsiktighet. Sørg også for at bilen er ren og støvfri når du fester stativet for å unngå sandpapireffekten. Velg til slutt et stativ som skal passe til bilen din. En dårlig passform vil bety at den blir litt løs og ender med å gni dårlig. Hvis du trenger å få et sykkelstativ i bagasjerom, velger du en som ikke hviler på støtfangeren bak. Det vil hjelpe deg mye.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta