Sykkelveivsett – Anatomi for en typisk veivsett?

S

Crankset er den viktigste sykkeldelen som konverterer menneskelig fysisk bevegelse til rotasjonskraften du trenger for å få sykkelen din i bevegelse. Din suksess og glede vil være en funksjon av ytelsen. For å oppgradere eller vedlikeholde må du først vite hva som skal til for å lage et godt veivsett; veiv, edderkopper, kjedehjul, skall, bunnbrakett og spindel har hver en rulle å spille. Her er litt terminologi for å komme i gang.

Cranks Arms: Dette er de viktigste armene som forbinder sykkelpedalene med spindelen eller akselen. Den venstre sykkelsveiven er vanligvis boltet til enden av spindelen. Den høyre sveivarmen kan festes på lignende måte, men ganske ofte er den i dag permanent montert på drivspindelen og edderkoppen.

Kjøp billig hvis du er en uformell road-rytter, men hvis lidenskapen din i livet er å hoppe på kantstein og kanin i håp om trappetrinnene, vil virkningen på å koble til igjen fortauet få enorme krefter på pedal-sveiv og sveiv-spindel-grensesnittet, så invester i kvalitetsarmer.

Edderkopp: Dette er de stjerneformede armene som stråler ut fra høyre sveiv for å holde de fremre tannhjulene eller “kjedebåndet”.

Kjede: Et fancy navn på de fremre tannhjulene. Ulike produsenter, akkurat som biler, designer dem med forskjellige boltmønstre, så det er viktig å identifisere hva som spesielt vil fungere med din veivarm-edderkopp-spindelkombinasjon og frontspor.

Bunnbrakettskall: Dette er røret sveiset til det laveste punktet på sykkelrammen, designet for å ta imot et sett med lagre og hovedspindelen (bunnbrakettenhet). Det er vanligvis gjenget for å godta bunnbrakettenheten. Engelske, franske og italienske sykler er IKKE alle med samme diameter eller gjenget med samme tpi (tenner per tomme), og derfor er det viktig å få riktig match. Det er egentlig ikke en del av kjedesettet, men du må kjenne spesifikasjonene for å kunne erstatte komponenter.

Bunnbrakettmontering: Denne sykkeldelen kommer i mange kombinasjoner og konfigurasjoner, men essensiell inkluderer drivspindelen, et sett med lagre og kopper som trer inn i skallet for å holde alle disse delene på plass. Denne enheten lar pedalene rotere fritt og sette strøm til kjedet.

Spindel: Den siste brikken i puslespillet er drivakselen. Den kommer i en rekke forskjellige konfigurasjoner avhengig av festeleddet mellom sveiven og spindelen. Det kan komme uavhengig av lagerenheten. I to deler er vevene festet til den høyre sveivarmen. Bunnbrakettlagrene og koppene selges separat for å matche spindeldiameter og lengde.

Hvor det blir forvirrende å kjøpe et komplett vevsett, er at disse 7 viktige delene (2 veiv, edderkopp, kjederinger, spindel, festekopper og lagre) ikke alltid selges på samme måte eller har ett sett med størrelser.

Det er viktig å vite hvilke spesifikasjoner som er nødvendige, slik at reparasjoner og oppgraderinger kan øke hastigheten og påliteligheten til kjøreopplevelsen. Les videre på myWheelsAndMore.com -nettstedet for informasjon og mange bilder som gir klarhet i denne artikkelen. Finn ut hva du trenger å vite og hvorfor og hvordan leverandører og produsenter av sykkeldeler fortsetter å finjustere kranksettdesignene for vekt, holdbarhet og hastighetsøkning.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta