Vekttapguide: 5 nei-nei for syklister

V

Enten du er førstegangsturer på en bysykkel eller en erfaren triatlet på en roadie, bør disse få punktene unngås hvis du vil oppnå det ideelle treningsnivået mens du fortsatt har det gøy:

Hopp over måltider vil brenne mer fett

De fleste syklister foretrekker i disse dager å treffe veien eller stiene i nærheten tidlig for å unngå morgenrushet. Hvis du er en erfaren syklist, vet du bedre at å forlate huset uten å spise en brødskive ikke nødvendigvis vil hjelpe deg med å miste de sta fettene.

Selv om studier har vist at hoppe over frokost eller andre måltider før treningen, vil tillate kroppen din å brenne glykogen og lagret fett. På baksiden føler andre mennesker seg svake, svimmel og svimmel på grunn av redusert sukkernivå, noe som ofte resulterer i redusert ytelse (og mindre fettforbrenning), noe som faktisk er i strid med det du sikter etter.

Den kanskje mest fornuftige tilnærmingen til dette er å evaluere din nåværende tilstand og vurdere faktorer som alder, helse, medisinsk historie, kondisjonsnivå og hvilken type trening du skal utføre. På denne måten kan du bestemme deg for om du vil spise litt før du hopper på sykkelen din og slår veien eller stien.

Mindre vann vil gjøre susen

Ikke prøv å gjøre dette. Kroppen din trenger riktig vannmengde før treningen for maksimal ytelse. Mindre vanninntak har ingen direkte effekt på vekttap. Drikk rikelig med vann før og etter treningen for å unngå tilstander som svimmelhet og verre dehydrering. Du vil ikke kollapse på veien, ikke sant?

Mer syklustid er bedre

Dette er ikke nødvendigvis sant. Mange syklister tar sikte på den lange distansen – vanligvis minst 100 kilometer i løpet av 8 timer – ofte kalt “Century Ride”. Ja, det er kult, fantastisk og ‘hardcore’, men det er ikke for alle. Trening i lange timer kan føre til tretthet spesielt for nye syklister. En god måte å starte er å prøve en god 30-60 min økt hjemme eller utendørs. Gjør dette 3-4 ganger i uken i stedet for å velge den 100 km engangs sprinten. Etter hvert vil du øke syklustiden etter hvert som kondisjonsnivået blir bedre. Men for nå, ta det sakte og vær konsekvent!

Søvn er for de svake

Å frata deg selv fra en god 7-8 timers søvn negerer de totale positive fordelene du får fra et godt kosthold og trening. Mangel på søvn øker også kortisolnivået – stresshormonet som virker som en stimulans for deg til å ønske deg mer mat. Så med mindre du vil bli en del av den sløvende kjøttspisende horden under en zombie-apokalypse, ta en god hvile, slik at du føler deg energisk og klar for din daglige dose med pedalsessioner dagen etter.

Bare pedal. Ikke rom for moro skyld.

Det er ingenting mer fantastisk enn å ha det gøy mens du oppnår det perfekte treningsnivået! Så før du bestemmer deg for å kjøpe den stasjonære sykkelmaskinen, bør du vurdere å kjøpe en terrengsykkel (MTB) eller landeveissykkel (roadie). Hver av disse to syklene gir deg tilfredsheten med å se flotte severdigheter og møte nye mennesker i stedet for å tråkke i rommet mens du ser på fjernsyn.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta