Viktigheten av en oljekjøleroppgradering for motorsykkelen din

V

For mange MC -eiere er riktig vedlikehold av turen en veldig viktig ting. Mange motorsykkeleiere gjør den feilen å tro at motorsykkelmotorer overopphetes bare på grunn av lufttemperaturen. Mange tror at en luftkjølt motor vil være tilstrekkelig for å holde motoren kjølig.

Sannheten er at disse ikke nødvendigvis er sanne. På den ene siden må du ta hensyn til den dårlige kvaliteten på drivstoffet som er tilgjengelig på markedet i dag. I tillegg kan det hende at sykkelen trenger en luftkjølere oppgradering.

Det er mange fordeler når du oppgraderer luftkjøleren. Som du vet, kjøler den olje ved å bruke en varmeveksler strategisk plassert bak viftene. Det letter oljestrømmen gjennom finnene selv når viftene ikke er aktivert. Nå, når temperaturen på oljen bryter 220 grader Fahrenheit -merket, vil viftene aktiveres for å blåse luft gjennom den.

Viftene vil fortsette å blåse luft til oljetemperaturen senkes til 190 grader. Oljekjøleren vil fortsette å fungere enten motorsykkelen din beveger seg eller ikke, og sikrer at oljen holder en stabil temperatur. Det legger ikke til unødvendig støy også. Viftene til oljekjøleren er stille.

I tillegg vil du ikke føle at luften blåser fra viftene fordi luften beveger seg under sykkelen. I hovedsak vil du ikke engang vite at oljekjøleren er der med mindre du ser på LED -indikatoren som kan monteres praktisk talt hvor du vil. Bortsett fra å avkjøle oljen og holde temperaturen på motoren på et akseptabelt nivå, gir en oljekjøler ytterligere fordeler, inkludert redusert ping og bank i motoren, noe som betyr forbedret ytelse. Dette er også en av grunnene til at mange MC -eiere investerer i denne oppgraderingen.

Det er veldig enkelt å installere en luftkjøler. Du må imidlertid sørge for at du utfører alle anbefalte trinnene beskrevet av produsenten. Før du installerer oljekjøleren, må du starte motorsykkelen og la den gå på tomgang i noen minutter. Etter det, slå av motoren og se etter lekkasjer. Hvis du ikke finner lekkasjer, ta sykkelen ut for en rask tur. Etter å ha kjørt noen kilometer, stopp sykkelen og slå av motoren for å se etter lekkasjer. Og til slutt bør du også sjekke adapter -sekskantboltene som du finner langs omkretsen av oljefilteret. Når alle disse er merket, er du nå klar til det installer oljekjøler.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta